מתכון לעוגת גלידה חלבה פיסטוק משגעת - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טעמי קיץ בלבן וירוק – עוגת גלידה חלבה פיסטוק משגעת

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת גלידה עם גלידת חלבה פיסטוק ביתית

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

הקיץ כבר פה וזה רשמי. את מקום תבשילי הקדירה הלוהטים והמהבילים תופסות ארוחות קלות ומהירות יותר, ואת העוגות העשירות והכבדות יחליפו קינוחים קרירים ומרעננים.

אם עדיין לא החלטתם מה אתם אוהבים יותר לאכול בימים האלה – עוגת קרם או גלידה, המתכון הבא מגיע ומשלב את שניהם יחד. קינוח שמתאים במיוחד למזג האוויר הים תיכוני שלנו ומשלב בתוכו טעמים נפלאים של חלבה ופיסטוק.

את הגלידה מכינים בבית ובקלות, וללא כל צורך במכונת גלידה, על בסיס שמנת וחלב מרוכז. היא יכולה להישמר זמן רב במקפיא (כמובן תיאורטית בלבד, כי היא תתחסל תוך יום…) וזקוקה לחמש דקות בטמפרטורת החדר בכדי להתרכך מעט ולאפשר את פריסתה והגשתה.

המרקם נמס בפה ושברי הפיסטוק הקטנים מוסיפים קראנצ'יות נהדרת לכל המנה. תוסיפו לזה את הצבעים המשגעים שלה ותגידו לבד – יש יותר קיץ ישראלי מזה?

תמונה של העוגה ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת


החומרים:(לתבנית מלבנית בגודל 30*10 ועומק 12 ס"מ)

  • 2 מיכלים (250 מ"ל כל אחד) שמנת מתוקה להקצפה
  • 175 גרם חלבה בטעם וניל
  • פחית (397 גרם) חלב מרוכז
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה
  • 2 כפות מחית פיסטוק (ניתן להשיג בחנויות המתמחות במוצרי אפיה)
  • 25 גרם פיסטוק קלוף וקצוץ
  • נייר אפיה

אופן ההכנה:

  1. שופכים מיכל שמנת מתוקה לסיר קטן ומפוררים לתוכו את החלבה.
  2. מניחים על הגז ומתחילים לבשל תוך כדי ערבוב. ברגע שהחלבה נמסה לגמרי והשמנת מגיעה לסף רתיחה מכבים את האש.
  3. מעבירים לכלי, מכסים ומכניסים למקרר לכשמונה שעות.
  4. לאחר פרק זמן זה מעבירים את התערובת שהפכה להיות קרה מאד ומוצקה אל קערת המערבל. מוסיפים את השמנת השנייה ומקציפים יחד עד לקבלת קרם תפוח. הקרם נשאר מעט רך וזה בסדר.
  5. אל התבנית מכניסים נייר אפיה. הוא יעזור לנו בהמשך לשחרר את הגלידה בקלות מהתבנית.
  6. את חצי מהכמות יוצקים אל התבנית ואת החצי השני שומרים בכלי סגור במקרר.
  7. מכניסים את התבנית למקפיא לשעה.
    תמונה של שכבת הפיסטוק בתבנית
    תמונה של מריחת שכבת החלבה על שכבת הפיסטוק
  8. מכניסים לקערת המערבל את החלב המרוכז, מחית הפיסטוק ואת 1/4 כוס השמנת המתוקה.
  9. מקציפים יחד עד לקבלת קרם תפוח ואוורירי. מוסיפים לקרם את הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים.
  10. את התערובת הזו יוצקים על שכבת החלבה הקפואה ומכניסים שוב לשעה למקפיא.
  11. לאחר פרק זמן זה מורחים את יתרת הקרם על שכבת הפיסטוק, עוטפים את הגלידה עם שולי נייר האפייה ומחזירים למקפיא לעוד שלוש שעות לפחות לפני ההגשה.
  12. לפני ההגשה יש לתת לעוגת הגלידה להתרכך מספר דקות בטמפרטורת החדר, שולפים את העוגה בעזרת נייר האפייה, פורסים ומגישים.
    ניתן לקשט עם עוד קצת פיסטוקים שבורים ושערות חלבה.

תמונה של פרוסה מהעוגה מוגשת בצלחת

תמונה של העוגה בכלי הגשה ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת

* במידה ואין לכם תבנית במידות שציינתי, ניתן לחלק את הכמויות לשניים ולהכין גם בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

אז מה אתם אומרים? אני פה מחכה לקרוא את התגובות שלכם, להתעדכן באם הכנתם ואיך יצא, וכמובן לענות על שאלות.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס