מתכון לגלידה טילון ביתית בטעם וניל-עוגיות וציפוי שוקולד - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טילונים ביתיים עם גלידת ווניל-עוגיות וציפוי שוקולד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לגלידה טילון ביתית בטעם וניל-עוגיות וציפוי שוקולד

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 10 טילונים

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אז זהו, החופש הגדול כבר כאן, והשמש היוקדת בצירוף המילים "משעמם לי", שוב שולחים אותנו לחפש תעסוקה קרירה עם הילדים, ומה יותר מתוק וצונן מאשר להכין איתם טילונים עם גלידה ביתית וציפוי שוקולד, ממש כמו שקונים בחנויות, אבל עם היכולת למלא אותם בכל תוספת שאוהבים ולקשט באין ספור אפשרויות טעימות נוספות?

את הגביעים קונים מוכנים, כמובן, ואת הגלידה מכינים ללא כל צורך במכונה או אביזרים מיוחדים. גלידת הבסיס בטעם ווניל, אליה בחרתי לצוות הפעם, שברי עוגיות, תקבל אליה באהבה כל תוספת שתבחרו: שוקולד קצוץ, דובדבנים, סוכריות, אגוזים ופקאנים מסוכרים, ועוד ועוד...

ממלאים את הגביעים בגלידה, מקפיאים, ולמחרת יוצקים על הגלידה ציפוי שוקולד אמיתי, ומקשטים בסוכריות צבעוניות או שלל ממתקים טעימים לבחירתכם.

אז מה צריך שיהיה בבית?

עבור הטילונים:

גביעי גלידה
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
1 פחית חלב מרוכז
חבילת עוגיות סנדוויץ' בטעם שוקולד
נייר כסף

עבור הציפוי:

200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

לקישוט:

פירורי עוגיות סנדוויץ
גליליות חתוכות
שוקולד לבן קצוץ

מכינים את הטילונים:

  1. קוצצים את עוגיות הסנדוויץ'.
  2. עוטפים את הטילונים בנייר כסף תוך שיוצרים שוליים גבוהים כלפי מעלה.
  3. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
  4. מוסיפים לקצפת את החלב המרוכז ואת העוגיות הקצוצות, ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את הקרם שנוצר לתוך הגביעים, עד לגובה של קצת פחות מגובה השוליים שיצרנו עם נייר הכסף.
  6. מניחים את הגביעים בתוך כוסות ושולחים להקפאה של לפחות 8 שעות.

מכינים את ציפוי השוקולד ומקשטים:

  1. חותכים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערת זכוכית.
  2. מוסיפים את השמן וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים עד לקבלת ציפוי חלק.
  3. יוצקים את השוקולד על הטילונים הקפואים עד לגובה שמאפשרים לנו השוליים.
  4. מפזרים את הקישוטים על השוקולד (חשוב לעשות את זה כשהוא עדיין רך כדי שהם יידבקו), ומקפיאים לעשר דקות נוספות.

זהו, מוכן. עכשיו אפשר לקלף את נייר הכסף ולהתחיל בחגיגה!

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס