דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טורטייה דה פטאטאס – פשטידה ספרדית במחבת מ-3 מרכיבים בלבד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ובצל ספרדית

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 4-5

מאת: דפני פתיחה

הטורטייה היא התשובה הספרדית לאומלט הצרפתי ולפריטטה האיטלקית, ואל תתנו לשם שלה לבלבל אתכם כי אין לה קשר ולו הדק ביותר לפיתות המקסיקניות הדקיקות שאתם מכירים.

בספרדית היא נקראת tortilla והיא למעשה סוג של פשטידה קטנה ועסיסית מבוססת ביצים וירקות שמכינים במחבת על הכיריים בדקות ספורות והיא יפה לכל ארוחה מהירה, לפינוק קטן או לאירוח מרשים וטעים במיוחד.

הפעם נכין אותה באחת הדרכים האופייניות ביותר לספרד והיא עם המון שבבי תפוחי אדמה ובצל שטוגנו מראש, כזו שקצת מחזירה אותי אל הימים בהם נהגה סבתי להכין לי ארוחה מהירה של חביתה וצ'יפס שלנצח תיזכר בעיניי כמעדן הטעים ביקום.

לאחר שהטורטייה מוכנה חותכים אותה למשולשים, כמו פיצה, ומגישים על פרוסות של בגט משוחות בעגבנייה מגורדת, ממש כמו בספרד.

תמונה של פשטידה ספרדית מוגשת על פרוסות בגט ולצד זיתים ועגבניות מרוסקות

אז מה צריך שיהיה בבית? (למחבת בקוטר של 20 ס"מ)

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 בצל גדול
  • 4 ביצים
  • שמן קנולה לטיגון
  • מלח

מפשילים שרוולים ומכינים בסופר קלי קלות:

  1. קולפים את תפוחי האדמה.
  2. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ואז לרוחב 3-4 פעמים כך שיתקבלו חתיכות בגודל של כ-2 ס"מ.
  3. שוטפים במים ומייבשים היטב במגבת.
  4. קולפים את הבצל וקוצצים אותו.
  5. בסיר קטן יוצקים שמן עד לגובה של כ- 3 ס"מ, ומכניסים לתוכו את תפוחי האדמה.
  6. מטגנים את תפוחי האדמה תוך כדי טיגון לסירוגין עד להזהבה. הם צריכים לצאת רכים וזהובים בדיוק כמו צ'יפס.
    תמונה של טיגון תפוחי אדמה בסיר
  7. מוציאים בעזרת כף מחוררת את הצ'יפס ומניחים על נייר סופג למספר רגעים ומשם מעבירים אותם לקערה.
  8. לתוך השמן החם מכניסים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד להזהבה.
  9. מוציאים את הבצל בעזרת כף מחוררת, מספיגים בנייר סופג ומעבירים גם אותו לקערה עם הצ'יפס.
  10. שוברים את הביצים אל תוך קערה נוספת, ממליחים וטורפים היטב במשך דקה.
  11. מעבירים את הביצים לקערה שבה נמצאים תפוחי האדמה והבצל ומערבבים בעדינות הכל יחד.
  12. לוקחים רבע כוס מהשמן שבו טיגנו את הצ'יפס ואת הבצל ומעבירים אותו למחבת שבה נכין את הטורטייה.
  13. ברגע שהשמן חם מנמיכים את האש ויוצקים את תערובת הביצים הכוללת את תפוחי האדמה והבצל אל תוך המחבת.
    תמונה של טורטייה דה פטאטאס בצלחת הגשה לצד זיתים ועגבניות מרוסקות
  14. מכסים במכסה ל 2-3 דקות.
  15. בודקים בעזרת מזלג אם החלק התחתון של הפשטידה התייצב והזהיב, ובמידה וכן – מניחים צלחת על פתח המחבת, והופכים אותה בזריזות על הצלחת.
  16. יוצקים עוד כף משמן הטיגון למחבת, ובעדינות מעבירים, תוך כדי גלישה, את הפשטידה מהצלחת חזרה למחבת, כשהצד שהיה בתחתית הוא כעת למעלה.
  17. מכסים את המחבת שוב במכסה למספר דקות, ולאחר שבודקים שהטורטייה זהובה גם בחלקה התחתון זה הזמן לכבות את האש ולהעביר אותה לצלחת.
  18. חותכים את הטורטייה לשמיניות כמו בפיצה ומגישים כשהיא חמה לצד פרוסות בגט וקעריות של עגבניות מרוסקות.

קון אפטיטו!

תמונה של טורטייה דה פטאטאס בצלחת הגשה

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס