טורטיה במילוי בשר מפורק בבירה וטריאקי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טורטייה במילוי בשר מפורק בבירה וטריאקי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון טורטיה ממולאת בשר מפורק

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 4-5

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

בשר מפורק הוא אחד הלהיטים של השנים האחרונות. מדובר בנתחי בשר איכותיים שעברו בישול ארוך, רצוי כאלה שמגיעים על עצם כגון אסאדו, ולאחר שהופכים רכים ונמסים הם נפרדים ממנה, ועוברים פירוק ידני מה שהופך אותם לאידאליים עבור כריך בשר עסיסי.

את הבשר המפורק מעבירים שוב למחבת, שם הוא עובר תיבול נוסף אשר מעמיק את הטעמים שלו, כשהעושר של הטעמים שאפשר להעניק לו הוא אין סופי ממש.

מה שיפה פה זה שלא תמיד חייבים להכין את הבשר במיוחד, אלא שגם אם נשאר לכם צלי משבת, כזה שכבר לאף אחד לא מתחשק לאכול ממנו, אפשר לפרק אותו ולהחיות אותו על ידי הרטבים שבמחבת, וליצור ממנו יופי של סנדוויץ' או אפילו להגיש אותו מעל אורז או כתוספת לרוטב פסטה.

היום אני מזמינה אתכם להתחבר לחלק המקסיקני שבכם, ולהגיש את הבשר המפורק, לאחר שבושל בבירה, וצומצם בהמשך בטריאקי, על גבי טורטייה, ושכזה בתוספת של ירקות שיכניסו בו רעננות, יהפוך לאחד הביסים הטובים והטעימים שבאו אל קרביכם. באחריות!

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

1.5 קילו בשר שפונדרה (אסאדו) חתוך לקוביות

1 כוס בירה לבנה

3 שיני שום קצוצות

1 כף סוכר חום

3-4 עלי דפנה מיובשים

מעט מלח ופלפל

מעט שמן קנולה

1/2 כוס רוטב טריאקי

1 כף סילאן

להגשה:

טורטיות

עלי בייבי

עגבניות חתוכות לקוביות

פלפל צ'ילי חתוך דק

מכינים:

  1. מכניסים לסיר (רצוי סיר לחץ) מעט שמן, ומטגנים את קוביות הבשר עד שהן נסגרות.
  2. מוסיפים לסיר את הבירה, שיני השום, הסוכר ועלי הדפנה, מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים.
  3. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה ורבע בסיר לחץ או כשלוש שעות בסיר רגיל (עם מכסה).
  4. לאחר הבישול מצננים מעט, מפרידים מהעצם ומפוררים את הבשר לחתיכות קטנות.
  5. מחממים מחבת ויוצקים לתוכה מעט שמן.
  6. מוסיפים את הבשר המפורק ויוצקים עליו את רוטב הטריאקי ואת הסילאן.
  7. מערבבים תוך כדי טיגון, ממליחים מעט באם יש צורך.
  8. מכבים את האש.

הרכבת הטורטייה:

  1. מניחים כמות יפה של בשר מפורק ומתובל במרכז טורטייה.
  2. מניחים על הבשר מעט עלי בייבי, קוביות של עגבניה ומעט צ'ילי חריף.
  3. סוגרים את הטורטייה ומגישים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס