מתכון לטבעות תפוחים מטוגנות בבלילה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טבעות תפוחים בבלילה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לטבעות תפוחים מטוגנות בבלילה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

חנוכה מתקרב לסיומו, ואם טרם הרמתם את הכפפה והכנתם סופגניות או לביבות תוצרת בית להדלקת הנרות המשפחתית, זה בדיוק הזמן לעשות זאת.

קבלו מתכון מנצח שיהיה הכוכב של מסיבת החנוכה, אותו תוכלו להכין גם בדקה התשעים, בלי צורך בשמרים, ללא התפחה ועם קצת פחות נקיפות מצפון: טבעות תפוחים מטוגנות בבלילה!

 

תמונה של פידור אבקת סוכר על טבעות התפוחים המטוגנות

עבור ההכנה פשוט בוחשים בקלות בקערה בלילה מהירה לציפוי מחומרים שיש לכל אחד בבית,

טובלים בבלילה פרוסות עבות של תפוחים ומטגנים בזריזות להזהבה לקבלת מראה של דונאטס שמנמנים במלית מפתיעה של תפוחים. כל שנותר הוא לפדר את הטבעות בהרבה אבקת סוכר, להגיש בשמחה למשפחה ולזלול בהנאה. חג חנוכה שמח!

תמונה של ערימת טבעות תפוחים בבלילה לצד אבקת סוכר

החומרים לכ-30 טבעות:

  • 360 מ"ל (כוס וחצי) חלב
  • 30 גרם חמאה, מומסת
  • 2 ביצים L
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 1/3 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 7-8 תפוחים גדולים
  • שמן לטיגון עמוק
  • אבקת סוכר, לפידור

תמונה של טבעות התפוחים בצלחת הגשה

אופן ההכנה:

  1. טורפים בקערה חלב עם חמאה מומסת, ביצים, סוכר, מלח ותמצית וניל.
  2. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת חלקה. מכסים ומקררים לשעה.
  3. קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה בעזרת תפוחון ופורסים לפרוסות בעובי של סנטימטר.
  4. מחממים בסיר בינוני שמן עמוק עד שקיסם שנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביב.
  5. טובלים בכל פעם פרוסת תפוח בתוך הבלילה, מנערים כך שעודפי בלילה יטפטפו ומעבירים בעדינות לשמן, מטגנים משני הצדדים לגוון זהוב-שחום.

 

מעבירים את הטבעות לצלחת מרופדת בנייר סופג, מצננים קלות. מפדרים בנדיבות באבקת סוכר וזוללים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס