דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טבית – חמין אורז ועוף עיראקי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לטבית - חמין עירקי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 6

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

שבת בבוקר, השמיים בחוץ אפורים. הרוח שורקת בחלונות כשזרזיפים של גשם מנקים את הרחוב ובבית חמים ונעים. סיר חלומות שהתבשל לו באיטיות בתנור כל הלילה מפיץ עכשיו ריח משכר ומעיר אט אט את הדיירים המנונמנים תוך ששולח אותם למטבח, היום יש טבית!

טבית הוא חמין אורז ועוף מהמטבח העיראקי. הוא נחשב בעיני לגולת הכותרת של כל החמינים בעולם, עם אורז שמתבשל לו כל הלילה וסופח אליו את כל המיצים והטעמים של עוף שלם ממולא ומתובל, כך שמתקבל זהוב ועסיסי באין דומה לו.

הקסם האמיתי מתרחש כשהופכים את הסיר אל צלחת הגשה. או אז מתגלה מבנה מפואר של אורז שזוף עם ציפוי קראנצ'י מטורף שלא תשיגו בשום קיצור דרך אחר, ושבתוכו תשמחו למצוא גם עוף רך ונמס בפה לצד ביצים שחומות.

אין ספק שמדובר בחגיגת שבת אמיתית שאחרי שמכינים פעם אחת ממשיכים להכין כל השנה, בלי שום קשר למזג האוויר.

טבית במגש ובצלחת

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

1 עוף שלם מנוקה
4 כוסות אורז יסמין
2 בצלים גדולים
2 גזרים
3-4 ביצים
בהרט
סומק (או פפריקה מתוקה)
כורכום
מלח ופלפל
שמן קנולה לטיגון
6 כוסות מי ברז
2 דפי אפייה

מכינים:

  1. קולפים את הבצלים וקוצצים אותם.
  2. קולפים את הגזרים ומגרדים אותם בפומפייה.
  3. בסיר גדול מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  4. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן על להבה בינונית תוך ערבוב.
  5. מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים.
  6. מוסיפים תבלינים: 1 כף בהרט, 1 כפית גדושה של סומק, 1 כפית שטוחה של כורכום, ומסיימים במלח ופלפל, ומערבבים.
  7. מוסיפים את המים ומגביהים את האש.
    טבית ושקית אורז
  8. מבשלים עם מכסה פתוח עד שהמים נספגים באורז, ומכבים את האש.
  9. שוטפים את העוף מבפנים ומבחוץ, ומתבלים במלח, פלפל, כורכום וסומק.
  10. בסיר נפרד, זה שבו מתכוונים להכין את החמין, מחממים מעט שמן קנולה, ומטגנים את העוף מכל צדדיו על להזהבה קלה. מוציאים מהסיר ומעבירים למשטח עבודה.
  11. ממלאים את העוף בתערובת של האורז, תוך שדוחסים פנימה כמה שיותר מילוי.
  12. אל תוך הסיר עם השמן שבו טוגן העוף מכניסים מעט מהאורז המבושל, ומערבבים כך שהוא מקבל את כל הנוזלים שבסיר, ומרפדים את התחתית של הסיר בכמות האורז הזו.
  13. מרפדים את דפנות הסיר בדפי אפייה.
  14. מניחים את העוף הממולא על תחתית האורז, ומוסיפים את כל יתרת המילוי מסביב לעוף.
    טבית בסיר
  15. מניחים מעל את הביצים, ומכסים עם קצוות דפי האפייה.
  16. סוגרים את הסיר במכסה ללא חלקי פלסטיק שמותאם לאפייה בתנור.
  17. אופים שעה בחום גבוה (220 מעלות) ולאחר מכן מורידים את חום התנור ל-100 מעלות ואופים 12 שעות.
  18. לאחר זמן האפייה, מוציאים את הביצים, מניחים צלחת הגשה על פתח הסיר והופכים אותו על הצלחת. בזכות דפי האפייה כל התכולה מתגלצ'ת ממש בקלות החוצה ושום דבר לא נדבק.
  19. מסירים בזהירות את דפי האפייה ומגישים.
    טבית על השולחן

 

 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

בעלת עור רגיש? תקראי את זה

מה לחפש על תווית מוצרי הקוסמטיקה?

אם את בעלת עור רגיש השתדלי להימנע מרכיבים הידועים כאלרגניים יותר מאחרים - פרבנים וסולפטים (SLS). ובכל מקרה העדיפי רשימת רכיבים קצרה ככל האפשר.

קצרו את המקלחת

מקלחת ארוכה בחורף לא טובה לעור שלכם

מקלחת רותחת, כמו שרובנו אוהבים לעשות, מייבשת את העור ולכן מאוד לא מומלצת בעונה הקרה. בכל מקרה אל תוותרו על קרם לחות אחרי המקלחת.