מתכון לטארט קיצי של יוגורט וענבים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טארט קיצי של יוגורט וענבים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת טארט יוגורט וענבים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

הקיץ כבר כאן במלוא הדרו, ואיתו הגיעו גם פירות הקיץ הנהדרים למדפים.

משמשים, שזיפים, אפרסקים וענבים גודשים את המרכולים.

עסיסיים ומתוקים, נפלאים לזלילה בדיוק כמו שהם,

אך גם נהדרים לשילוב במאפים עונתיים.

 

הפעם בורחים מהחום ומתנחמים בטארט קיצי ומרענן,

של תחתית בצק פריכה, מלית יוגורט מרעננת,

ועיטור של ענבים צבעוניים מעל. שיהיה לנו קיץ נעים וטעים!

 

תמונה של הטארט בצלחת הגשה

החומרים:

לקלתית:

  • 150 גרם (כוס ועוד כף) קמח
  • 30 גרם (3 כפות שטוחות) שקדים טחונים
  • 60 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר
  • קורט יפה מלח
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 115 גרם חמאה קרה, בקוביות
  • 1 חלמון
  • 1-2 כפות חלב או מים קרים


למלית:

  • 6 גרם (כפית ורבע) ג'לטין
  • 30 מ"ל (2 כפות) מים
  • 250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
  • 70 גרם (שליש כוס) סוכר
  • 280 מ"ל (גביע וחצי פחות כף) יוגורט
  • 2-3 כפות דבש או סילאן
  • ענבים, או כל פרי אחר שאוהבים

אופן ההכנה:

לקלתית:

  1. במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים קמח, שקדים טחונים, אבקת סוכר, מלח וקליפת לימון. מוסיפים חמאה קרה בקוביות, ומעבדים לפירורי בצק. מוסיפים חלמון וכף-שתיים של חלב קר או מים לפי הצורך, ומעבדים רק עד לקבלת בצק. מעבירים לקירור לשעה לפחות.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים תבנית פאי 24 ס"מ.
  3. מנקבים את תחתית הבצק במזלג ומעבירים לקירור לשעה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את הקלתית בניילון נצמד או בנייר אפייה מקומט, ומניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות. אופים את הקלתית 20 דקות באפייה עיוורת, לאחר מסירים בעדינות את המשקולות, ואופים עוד 10-15 דקות נוספות באפייה רגילה עד הזהבה יפה. מצננים היטב.


למלית:

  1. בקערית קטנה מערבבים ג'לטין עם מים, מניחים לשבת ל-5-10 דקות לספוח נוזלים.
  2. בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה וסוכר. ממיסים ג'לטין (15 שניות במיקרו), ומערבבים פנימה. מצננים מעט, ומערבבים פנימה את היוגורט.
  3. מצננים עד שהתערובת אינה חמה למגע, ויוצקים לתוך הקלתית.
  4. מעבירים לקירור למשך כ-6 שעות להתייצבות מלאה, ורצוי למשך הלילה.
  5. מחממים מעט 2-3 כפות של דבש או סילאן, מורחים על גבי הטארט בשכבה דקיקה ומסדרים מעל ענבים שלמים. שומרים במקרר.

תמונה של הטארט ופרוסה ממנו חתוכה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס