דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טארט מניפת תפוחים מבצק עלים עם קרם שקדים

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

מאת: ענבל לביא - "פיית העוגיות"

גם אתם עדיין לא בחרתם עוגה כדי לקנח איתה את ערב ראש השנה?

קבלו את המתכון המושלם לרגע האחרון שלפני החג: טארט תפוחים מהיר בשקדים ובדבש, יפהפה ומרשים למראה, טעים במיוחד ופשוט כל כך להכנה בזכות תחתית בצק עלים פריכה וטעימה שתחסוך לכם את כל העבודה!

עבור הכנת הטארט מרפדים תבנית בבצק עלים משובח, ממלאים אותה בקרם שקדים ודבש ומסדרים מעל במעגלים פרוסות תפוחים דקיקות שפורסים במנדולינה.

התוצאה המתקבלת – טארט מושלם וטעים במיוחד שתכינו במו ידיכם בפחות משעה של עבודה.

אף אחד לא צריך לדעת שזה היה פשוט כל כך.

הקפידו להכין את הטארט ביום ההגשה על מנת שישמור על פריכות ויהיה במיטבו, למחרת הוא מאבד מהפריכות ומהטריות.

טארט התפוחים חתוך עם תפוח לידו

החומרים:

לתחתית:

500 גרם בצק עלים, מופשר לפי הנחיות היצרן

לקרם שקדים ודבש:

100 גרם חמאה או מחמאה, רכה

50 גרם (שליש כוס ועוד כף) אבקת סוכר

60 גרם (3 כפות שטוחות) דבש

100 גרם (שקית) שקדים טחונים

2 ביצים

30 גרם (3 כפות) קמח

קורט מלח

טארט התפוחים עם דבש שופרסל לידו

 

לפרוסות תפוחים:

3 תפוחי גרני סמית

חצי לימון

30 גרם (רבע כוס) אבקת סוכר

20 גרם (כף) דבש

כלים:

תבנית פאי 24 ס"מ

אופן ההכנה:

  1. לתחתית: משטחים את בצק העלים בתבנית פאי משומנת 24 ס"מ כך שמכסה את התחתית והדפנות, מנקבים במזלג ומעבירים לקירור לשעה.

  2. לקרם שקדים ודבש: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים חמאה או מחמאה רכה עם אבקת סוכר, דבש ושקדים טחונים לקרם רך. מוסיפים ביצים, קמח ומלח ומעבדים לתערובת חלקה, מעבירים לקירור לחצי שעה.

  3. לפרוסות תפוחים: חותכים את התפוחים לרבעים בקליפתם ופורסים לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה, סוחטים מעט מיץ לימון מעל כדי שלא ישחירו.

  4. מחממים תנור ל-180 מעלות. משטחים את קרם השקדים על תחתית בצק העלים ומסדרים מעל את פרוסות התפוחים האחת ליד השניה במעגלים בצורה דקורטיבית.

  5. מנפים על התפוחים אבקת סוכר בשכבה דקה ואחידה ואופים 45-50 דקות להשחמה.

  6. מערבבים כף דבש עם כף מים רותחים ומברישים את פרוסות התפוחים, אוכלים בטמפרטורת החדר.

טארט התפוחים בשלמותו עם תפוח לידו וכוס

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אל תוותרי על מסכה

מסכה לשיער היא בדיוק כמו מסכה לפנים

אחת לשבוע הקדישי כמה דקות כדי להזין את השיער במסכה. תפקידה של מסיכת השיער הוא להעשיר את השיער בחומרים מזינים במינון גבוה מזה שמספקים המוצרים לשימוש יומיומי.