דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טארט מהיר של תותים וקצפת

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת טארט תותים וקצפת על בסיס בצק עלים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

ולנטיינ'ז דיי הלא הוא יום האהבה, הוא הזדמנות מצויינת להתפנק ולפנק את אהוביכם,

ולהעביר ערב רומנטי עם כוס יין וקינוח טעים ומפתה שכיף לזלול בשניים.

אם גם אתם לא הספקתם לתכנן מראש ולהכין קינוח מושקע ורומנטי עבור בן הזוג,

אנחנו כאן בשבילכם, עם קינוח מרשים למראה וקל להכנה שתוכלו להכין כבר לערב בסך הכל ברבע שעה של עבודה!

טארט מהיר בצורת לב שמכינים בקלות על בסיס בצק עלים פריך, ממלאים בקצפת וניל ובתותים טריים ומגישים באהבה – כי מה אומר "אני אוהב אותך" יותר מזה?

 תמונה של הטארט בכלי הגשה


החומרים:

  • בצק עלים, מופשר
  • 1 ביצה, טרופה
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
  • 3-4 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • סלסלת תותים טריים

תמונה של בצק טארט בצורת לב לפני האפייה


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. פותחים את בצק העלים, וחותכים ממנו לב גדול בעזרת סכין חדה.
  3. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומנקבים במזלג.
  4. חותכים מיתרת בצק העלים כמה רצועות ארוכות ודקות ברוחב של כ-2 ס"מ.
  5. מברישים את שולי המאפה בביצה טרופה, מצמידים את רצועות הבצק סביב ליצירת שוליים ומהדקים.
  6. מפזרים על בצק כף גדושה של סוכר ואופים כ-20 דקות, כאשר באמצע האפייה מסירים לרגע את המאפה מהתנור, מנקבים שוב את המרכז במזלג ומשטחים היטב במרית את המרכז שתפח, עד שהבצק מקבל גוון זהוב-שחום.
  7. משטחים שוב את מרכז הטארט שתפח במרית ומצננים היטב.
  8. מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל וממלאים את הטארט.
  9. שוטפים תותים, פורסים לפרוסות או לחצאים ומפזרים על גבי הקרם.

תמונה נוספת של הטארט בכלי הגשה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

לפני שאתם עושים ספונג'ה

טיפ חשוב שימנע עוגמת נפש בהמשך

מתלבטים אם חומר לניקוי רצפות מתאים סוג הרצפה שיש לכם בבית? קראו היטב את המרכיבים ואת הוראות הדילול והשימוש.