מתכון לטארט טאטן מושחת עם תפוחים מקורמלים בחמאה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טארט טאטן מושחת עם תפוחים מקורמלים בחמאה מ-4 מרכיבים בלבד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לטארט טאטן מושחת מבצק עלים עם תפוחים מקורמלים בחמאה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

כשהאחיות טאטן הכינו לראשונה את פאי התפוחים הזה, הן לא שיערו בליבן עד כמה הוא יהפוך לאחד הקינוחים הטעימים ביותר, שכבר מזמן חצה את גבול צרפת וכבש את חיכם של מליונים בעולם.

כל גדולתה של המנה הזו היא בפשטותה: קחו לכם כמה תפוחים חמוצים, בשלו אותם בסוכר שנמס לאיטו במחבת עם חמאה, וכסו אותם בבצק עלים מוכן. את הכבודה הזו הכניסו לתנור, והיפכו על צלחת כך שכל שחזותם המפתה והמקורמלת תתגלה לעיניי כל, ועל מה שיקרה מרגע זה והלאה אני מסירה אחריות.

כן, אין יותר קל מזה. חמש דקות הכנה, עוד חצי שעה בתנור וקיבלתם מאפה ריחני ויפיפה שאין שני לו, עם תפוחים נמסים בפה, ובצק חמאתי רך ועדין.

תמונה של הטארט בצלחת הגשה עם אבקת סוכר מעל


אז מה צריך שיהיה בבית?

  • 4 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית
  • 1 כוס סוכר + 1 כף מים
  • 100 גרם חמאה
  • בצק עלים קפוא על בסיס חמאה (קנוי ומופשר)

תמונה של סלסלת תפוחי עץ ירוקים


אז מה עושים?

  1. קולפים את תפוחי העץ וחותכים אותם לנתחים בצורה הכי קלה שאפשר: מעמידים את התפוח הקלוף על משטח העבודה, ופשוט חותכים אותו מכל צידי המרכז המגולען שלו.
  2. כל נתח כזה חותכים לשניים כך שבעצם מכל תפוח יוצאים לנו כ- 6-8 נתחים בשרניים ויפים.
  3. שוטפים את התפוחים ומניחים במסננת.
    תמונה של תפוחים מקולפים וחתוכים במסננת
  4. במחבת עם ידית מתכת שיכול להיכנס לתנור, ממיסים את הסוכר והמים על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבל קרמל זהוב.
  5. אל הקרמל מוסיפים את החמאה וממיסים אותה.
  6. מוסיפים למחבת את התפוחים החתוכים ומבשלים יחד תוך ערבוב, כ-5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט.
  7. מסדרים את התפוחים במחבת בשכבה אחידה.
  8. חותכים מבצק העלים עיגול בקוטר של המחבת, מחוררים בו מעט חורים במזלג, ומניחים אותו על התפוחים.
  9. מכניסים לתנור ואופים בחום של 170 מעלות במשך חצי שעה, עד שהבצק מזהיב.
    תמונה של הבצק במחבת לאחר האפייה בתנור
  10. מוציאים את המחבת מהתנור (עם מגבת על הידית, זהירות, היא רותחת!!), מניחים על המחבת צלחת גדולה והופכים את הצלחת.
    רצוי לעשות את הפעולה הזו כשלצדכם קהל, כי את ה- וואוו שממלא את החלל באותו הרגע שווה להנציח.
  11. מגישים חם עם כדור גלידת ווניל ליד, או פשוט עם אבקת סוכר שמעניקה לו עוד קצת מראה קסום, ופשוט מתענגים על כל ביס.

תמונה של הטארט בצלחת

טיפ קטן –

אם אין ברשותכם מחבת שמתאימה לתנור, ניתן להעביר את התפוחים שקירמלתם במחבת, אל תבנית אפיה בקוטר 24 ולהמשיך בפעולה.

תמונה של פיזור אבקת סוכר מעל הטארט

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס