טאג'ין עוף במרינדת פירות יבשים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טאג'ין עוף במרינדת פירות יבשים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוף עם פירות יבשים בטאג'ין מאת: דפני פתיחה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 6

עוף בטאג'ין היא אחת הדרכים הנעימות והטעימות ביותר להגשה בארוחות חגיגיות, והפעם הוא מגיע לאחר שנאפה בתנור עם מרינדת פירות יבשים מופלאה, כשהוא רך ועסיסי ונמס אל תוך עצמו וכל כולו ניחוחות שאי אפשר לעמוד בפניהן.

בעיקרון ניתן לאפות את העוף ישירות בתוך הטאג'ין ולהגישו מיד לשולחן, אך מכיוון שמדובר במנה גדולה יחסית כראוי לערב חג, אז רצוי להכין אותו בתבנית, ולהשתמש בטאג'ין ככלי הגשה.

הפירות היבשים מתקבלים לאחר ההכנה ממש כמו טנזיה, והמחמאות המובטחות לא יאחרו להגיע.

תמונה של העוף מוגש בטאג'ין


אז מה צריך שיהיה בבית?

  • 6 כרעיים מחולקות לשוק וירך
  • 200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
  • 200 גרם משמשים מיובשים
  • 200 גרם צימוקים כהים
  • 100 גרם אגוזי מלך קלופים
  • 2 כוסות יין אדום יבש
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קינמון
  • מלח ופלפל

תמונה של פירות יבשים ממותג שופרסל

מכינים בקלי קלות:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים החל מהיין ועד הקינמון. מתבלים במלח ופלפל.
  2. מוסיפים את הפירות היבשים ואת חלקי העוף ומערבבים.
  3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר להשרייה של שעתיים.
  4. מניחים את כל תכולת הקערה לתבנית ומכסים בנייר כסף.
    תמונה של העוף בטאג'ין
  5. אופים חצי שעה בחום גבוה (220 מעלות) ולאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד שעה נוספת.
  6. מסירים את נייר הכסף, מערבבים את תכולת התבנית, ומניחים את הכרעיים עם העור כלפי מטה.
  7. אופים 15 דקות.
  8. הופכים שוב את הכרעיים כך שהעור יהיה למעלה, ומשחימים עוד 15 דקות.
  9. מוציאים מהתנור, מניחים בקערת הטאג'ין, ומגישים.

תמונה של העוף מוגש בקערת הטאג'ין לצד קערת אורז וחבילת אורז פרסי של שופרסל

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס