מתכון לחציל ממולא בפרגיות ופיצוחים לצד קרם פלפלים משגע –מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חציל ממולא בפרגיות ופיצוחים לצד קרם פלפלים משגע – מנה ראשונה וחגיגית לפסח

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחציל ממולא בפרגיות

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד שעה
  • מספר מנות: 5+

השמש החמימה והפרחים המלבלבים בשלל צבעי הקשת כבר יותר ממרמזים שהאביב כבר פה, וזה בדיוק הזמן לצאת לדרך עם פרויקט חג הפסח המסורתי שלנו בו יעלו בזו אחר זו כל המנות לארוחת ליל סדר מושלמת וטעימה, החל מהמנה הראשונה ועד לאחרונה.

מי שמתכנן ארוחת חג יודע, שאחד הדברים הקשים ביותר הוא לא רק בחירת המנות אלא גם הכנת רשימת הקניות וסידור העבודה בצורה האופטימלית ביותר, וכאן מגיע הפרויקט שלנו לעזרתכם, כשבסיום הצגת המנות לארוחה אתם תקבלו לוח זמנים מפורט לעבודה קלה ורשימת קניות מסודרת, כך שתוכלו להגיע לליל הסדר נינוחים ומלאי כוחות.

תמונה של חציל ממולא מוגש לצד פרוסת בטטה ופרוסת קישוא

בהתחשב במגבלות הכשרות של החג, תכנון המנות הוא מעט מאתגר יותר, שהרי כל מה שטומן בחובות קמחים ובצקים אינו בא בחשבון, אך יחד עם זאת זו הזדמנות מצויינת להעלות על נס את הירקות והפירות המצוינים בהם התברכה מדינתנו ולהשתמש בהם.

לפיכך, המנה הראשונה נותנת כבוד לאחד הירקות שאני אוהבת במיוחד – החציל! והפעם הוא מגיע חגיגי במיוחד, מצופה בקראסט ייחודי וממולא בתערובת נהדרת של פרגיות טחונות, אגוזים ושקדים, שנותנים קראנצ'יות משגעת לכל ביס.

עם החציל הממולא יוגש קרם של פלפלים צבעוניים, ואין כל ספק כי המנה הזו שנראית כמו מנת שף, תזכה אתכם במחמאות מרובות ובאין סוף קריאות התפעלות.

המצרכים הדרושים: (עבור כ-20 יחידות)

  • 4 חצילים ארוכים ורחבים
  • 200 גרם פרגיות טחונות
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס אגוז מלך טבעי
  • 1/2 כוס שקד מולבן טבעי
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כף סילאן
  • שמן לטיגון
  • מלח גס

תמונה של חצילים

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • שקית פירורי קמח מצה
  • 2 כפות אגוז מלך טחונים דק
  • 2 כפות שקד טבעי טחונים דק


לקרם הפלפלים:

  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 פלפלים צהובים
  • 4 שיני שום קלופות
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • קורט מלח


להגשת המנה: (אופציונלי)

  • 1 בטטה
  • 2 קישואי זוקיני

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הירקות, ורצוי יום לפני הכנת המנה כדי שהירקות יתקררו ויהיו גמישים ונוחים יותר לעבודה:

  1. קולפים את החצילים ופורסים אותם לאורך החציל לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. בוזקים עליהם מלח גס ומניחים בצד לשעתיים לפחות לשם הגרת הנוזלים.
  2. שוטפים היטב את החצילים מספר פעמים במים זורמים בכדי לנטרל את המליחות, ומייבשים היטב.
  3. עם שתי כפות שמן קולים את החצילים על מחבת פסים משני הצדדים עד שהם מתרככים ומזהיבים.
  4. קולפים את הבטטה ופורסים אותה לרצועות דקות, וקולים אותה מספר דקות על מחבת הפסים עד לריכוך.
  5. את קישואי הזוקיני שוטפים היטב, פורסים לרצועות דקות עם הקליפה וקולים גם אותם.
  6. את הפלפלים שוטפים ומניחים בתבנית התנור. קולים תחת מצב גריל בחום של 180 מעלות, תוך שמסובבים מדי פעם את הפלפלים עד שהם משחימים מכל הצדדים.

תמונה של חצילים פרוסים לאורך

מכינים את המלית: (גם אותה אפשר להכין יום מראש)

  1. קולים את האגוזים והשקדים במחבת מספר דקות עד להזהבה קלה מאד, מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים בסכין קיצוץ די גס.
  2. מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה.
  3. מוסיפים את השום הכתוש ואת הפרגיות הטחונות ומתחילים לטגן יחד תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים את התיבול, וכשבשר הפרגית מוכן מוסיפים את תערובת האגוזים והשקדים ואת הסילאן ומערבבים.
  5. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, עוד ערבוב אחד ומכבים את האש.

תמונה של מלית הפיצוחים

תמונה של טיגון המלית במחבת

ממלאים:

  1. מערבבים יחד את פירורי קמח המצה עם האגוזים והשקדים הטחונים.
  2. מניחים בקצה של כל פרוסת חציל כף מתערובת הפרגיות, מגלגלים, טובלים בביצה הטרופה ואז בתערובת הפירורים, ומטגנים במעט שמן חם מספר שניות מכל צד רק עד שגליל החציל מזהיב.
  3. מניחים בתבנית הגשה המותאמת גם לתנור כדי שתשמש אותנו לשמירה על כל החצילים הממולאים במקרר עד לחימום קצר לפני ההגשה.

תמונה של פלפלים קלויים בתנור

מכינים את קרם הפלפלים:

  1. קולפים את הפלפלים, מסירים את הגרעינים ושוטפים.
  2. מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את הפלפלים האדומים עם 2 שיני שום, רבע כוס שמן וקורט מלח ומעבדים חמש דקות לקרם חלק.
  3. מעבירים לכלי קטן עם מכסה, מנקים את הכלי של מעבד המזון וחוזרים על הפעולה עם הפלפלים הצהובים. שומרים במקרר עד לשימוש.


הגשה:

מניחים על כל צלחת פרוסת בטטה ופרוסת זוקיני צלויים, לצידם מניחים גליל אחד או שניים של חציל ממולא, ומזליפים בצד מעט קרם פלפלים משני הצבעים.

נכון, המנה הזו דורשת מעט התעסקות, אך בחלוקה נכונה של הפעולות תיווכחו לדעת שמדובר במנה מאד קלה להכנה ושהתוצאה הסופית לגמרי שווה את ההשקעה.

תמונה של החציל הממולא מוגשת בצלחת ולצד קרמים של פלפלים

בהמשך השבוע – המנה העיקרית. אל תפספסו!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס