מתכון לחציל ממולא בשר וצנוברים ברוטב עגבניות בתנור - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חצילים ממולאים בשר וצנוברים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחציל ממולא בשר וצנוברים ברוטב עגבניות בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אם תשאלו ישראלי מה זה בשבילו 'אוכל של אמא', סביר להניח שהתשובה שתקבלו תהיה 'ממולאים'. כל כך הרבה ריחות וטעמים מסתתרים במילה הזו. כל כך הרבה סודות צופנים בתוכם הירקות השונים המונחים להם זה בצד זה, שמנמנים וטבולים ברוטב, מצפים למזלג שיחפור ויגלה את המלית החבויה בבטנם ואשר ספגה את מיציהם המוגרים לתוכה במהלך הבישול.

לכל אמא יש אמא שלמדה מאמא שלה, להכין את סוג הממולאים שמסמל יותר מכל את המטבח שלה וכך המתכון עובר מדור לדור, כשהמשותף לכל הדורות גם יחד הוא החיוך הרחב שנמתח על פניהם של בני הבית למראה אותם ממולאים מלאי זכרונות. לנו יש את החצילים ממולאים של סבתא שלי. כבת למשפחה תורכית, אין ירק אהוב עלינו יותר מהחציל. כוכב ראשי כמעט בכל מאכל ואהוד בכל מצב צבירה וצורת הכנה שהיא.
סבתא שלי דווקא לא היתה יושבת לגלגל ולסדר את החצילים, אלא היתה חוצה אותם לשניים, ממלאת את בטנם במלית ואופה בתנור. מן סוג של מוסקה בסגנון תורכי האופייני רק לה. אני לקחתי את המתכון צעד נוסף קדימה והשקעתי יותר בסגנון – כל חציל מקבל טיפול אישי עם מלית טעימה של בשר וצנוברים. ככה, יחדיו מצטופפים החצילים זה לצד זה בתבנית, מתכסים ברוטב עגבניות ומוכנסים לתנור לאיחוד טעמים. כמה שאני אוהבת את המנה הזו, היא חגיגית ומרשימה ותופסת מקום של כבוד גם על שולחן השבת. אם תשאלו אותי, הזלפה קלה של טחינה מעל בתוספת לחם טרי ואני מחייכת כל השבוע.

לפני שניגשים למלאכה, קבלו טיפ לחציל טרי ונטול גרעינים: עורו של החציל צריך להיות מתוח ומבריק ומשקלו קל כנוצה. אל תפחדו למשש ולמשמש. חציל כבד מסתיר בתוכו המוני גרעינים שיהרסו את המנה.
ועוד משהו קטן – קראו היטב את המתכון לפני שיוצאים לדרך שכן הוא דורש הכנות מקדימות.

תמונה של החצילים המטוגנים בקערה

החומרים:

  • 2 חצילים גדולים
  • מלח גס לבישול
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים קלות במחבת
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 קופסת רסק עגבניות
  • פפריקה אדומה מתוקה
  • אבקת שום
  • מלח
  • פלפל
  • שמן לטיגון
  • מים


אופן ההכנה:

שלב זה ניתן להכין גם יום מראש:

  1. פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.
  2. מניחים את החצילים במסננת וזורים עליהם מלח גס. משאירים כך עם המלח לכשעתיים בכדי שהחצילים יגירו נוזלים.
  3. שוטפים ומייבשים את החצילים.
  4. מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה (כ-1 ס"מ שמן) ומטגנים את החצילים משני הצדדים עד להזהבתם. מספיגים בנייר סופג.
  5. יש לקרר היטב את החצילים לפני שממשיכים לשלב הבא.
  6. מטגנים את הבצל במעט שמן עד לדרגת שקיפות, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים יחד כדקה. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר מתפורר כולו ומתחיל לשנות את צבעו. מוסיפים את הצנוברים והפטרוזיליה ומתבלים בכף פפריקה אדומה, מלח ופלפל.
    בשלב זה ניתן לעבוד עם החצילים הקרים והמלית חמה.
  7. מניחים במרכז כל חציל מעט מהמלית ומגלגלים אותו עד לסופו.
  8. מניחים בכלי הגשה המתאים לתנור.
  9. חוזרים על הפעולה עם כל החצילים. במידה ונשאר מעט מהמלית ניתן לפזר אותה בין החצילים.
תמונה של החצילים הממולאים בתבנית

הכנת הרוטב:

  1. מערבבים בקערה את רסק העגבניות עם 2 כוסות מים, כף פפריקה אדומה מתוקה, כף אבקת שום ומלח.
  2. שופכים את הרוטב על החצילים, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור מחומם ל -200 מעלות לחצי שעה.
תמונה של חציל ממולא לאחר האפייה ועם רוטב מעל

שבת מקסימה וטעימה שתהיה לכם. אשמח שתשתפו אותי בטעמי הממולאים הבלתי נשכחים שלכם.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס