מתכון חצילים ממולאים בגבינות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חצילים ממולאים בגבינות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחצילים ממולאים גבינות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 20-25 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אם חשבתם שחסרה לכם עוד מנה אחת על שולחן חג השבועות, הנה מצאתם פתרון שאפשר להכין ממש ברגע האחרון, בקלי קלות, ולסגור את הפינה.

האמת שמדובר באחת המנות הקבועות אצלנו בבית, שלא צריך לחכות לפעם בשנה כדי להכין, וכמי שחובבת חצילים בכל צורה, סגנון וטעם, מבחינתי מדובר בלא פחות ממעדן.

בעיקרון העבודה היחידה פה זה לטגן/לאפות את החצילים, וברגע שהם מתקררים והופכים קלים לגלגול, פשוט למלא אותם בשלל גבינות, קצת רוטב עגבניות מעל, ולתנור להשלמת אפייה והקרמה. טעים, טעים, טעים!

חציל ממולא גבינות

אז מה צריך שיהיה בבית?

4-5 חצילים כמה שיותר ארוכים וצרים
250 גרם גבינת פטה
200 גרם גבינת שמנת
100 גרם גבינת קשקבל לתערובת
50 גרם גבינת קשקבל להקרמה
200 גרם עגבניות מרוסקות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית שום גבישי
1 כפית שמן לרוטב
מלח
שמן לטיגון או אפיית החצילים 

מצרכים לחצילים ממולאים גבינות

מכינים:

  1. שוטפים את החצילים, ומסירים את הקצוות.
  2. פורסים את החציל לאורך, על קליפתו, לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.
  3. מטגנים את פרוסות החצילים בשמן חם עד להזהבה משני הצדדים, או שמניחים בתבנית, מזליפים מעליהם מעט שמן ואופים עד להזהבה.
  4. מצננים צינון מלא. רצוי במקרר.
  5. מערבבים את כל הגבינות למעט הקשקבל שמיועד להקרמה.
  6. מניחים בקצה כל פרוסת חציל מעט מהמלית, ומגלגלים.
    נמרח גבינה על החצילים
    תוצאה: חצילים ממולאים בגבינות
  7. מניחים בתבנית, וחוזרים על הפעולה עם שאר החצילים.
  8. מערבבים את העגבניות המרוסקות עם התבלינים והשמן, ויוצקים על החצילים.
  9. מפזרים עוד קצת גבינת קשקבל מעל.
  10. אופים בתנור חם כעשר דקות עד שהקשקבל מוקרם ומזהיב מעט.
  11. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
    בתאבון חצילים טעימים במילוי גבינות

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס