קינוח מיוחד לחנוכה: מתכון לחנוכייה של גלידה חמה – מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חנוכיה של גלידה חמה – יצירה טעימה עם הילדים

תמונה גרסת הדפסה

קינוח מיוחד לחנוכה: מתכון לחנוכייה של גלידה חמה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

לכל אחד מאיתנו יש את החנוכיה המיתולוגית שנמצאת שנים במשפחה ומחכה לשבוע האחד בשנה בו יניחו אותה כלאחר כבוד במרכז הבית וידליקו בה את נרות החנוכה. אליה מצטרפים במשך השנים מגוון חנוכיות מפקקים של קולה ושאר גרוטאות, שילדינו טרחו ועמלו והכינו בגנים והביאו הביתה בגאווה, תוך תקווה שיחזיקו מעמד לפחות עד הנר הראשון…
יחד עם זאת, חופשת החנוכה בעיצומה, ואם מצאתם לעצמכם איזו שעה פנויה בין "אמא משעמם לי" לבין פסטיגל, אני מציעה להכין עם הילדים חנוכיה יוצאת דופן. חנוכיה שכולם ישמחו להכין, ואחר כך גם לאכול. כן! מה ששמעתם. את החנוכיה הזו לא מדליקים אלא אוכלים, וזאת מהסיבה הפשוטה שהיא מורכבת מגביעים של גלידה חמה. כן אותם לפידים קטנים שהיינו קונים פעם כשהיינו ילדים, מגביעים של גלידה הממולאים בקרם ומצופים בשוקולד וסוכריות. אז מה יותר מתאים מכמה ימים של חופש בשביל לשחזר את הנוסטלגיה הזו, תוך כדי פעילות יצירתית עם ילדים?

קולאז' תמונות של הכנת בסיס החנוכייה

בסיס החנוכיה מורכב מספוג שקונים בחנויות הפרחים. רצוי לבקש את הספוג האפור שהוא קשיח יותר מהירוק. הספוג מגיע במלבנים ויש צורך בשניים כאלה. מחירו זול מאד ואת רוב שאר המוצרים בדרך כלל יש בבית: נייר אריזה צבעוני, נייר דבק, מספריים, שקית זילוף, צנתר ונייר כסף.
הקצפת שבה נמלא את הגביעים תהיה בעלת טעם קרמבו אוכמניות נפלא, ובשילוב עם רוטב השוקולד מדובר בחגיגה שלמה. הניחו את החנוכיה המפוארת הזו על השולחן, בזמן הדלקת הנרות ובסופה כל אחד יתכבד בגביע. איזה כיף!

ומה שעושים הוא מאד פשוט:

עוטפים את הספוגים בדיוק כמו שעוטפים מתנה.
מחפשים בבית משהו שיתאים לחורר בספוג חור בקוטר של ס"מ (אני השתמשתי במזלף מתכת),
וקורצים בספוג 8 חורים ברווחים שווים זה מזה, ועוד חור אחד קצת קדימה יותר – עבור השמש. החורים הללו ישמשו כבסיס לגביעי הגלידה.
ועכשיו מכינים את הלפידים שלנו:

תמונה של גביעי הגלידה החמה על בסיס החנוכייה

החומרים:

  • גביעי גלידה (עם שפיץ)
  • 500 מ"ל קצפת צמחית
  • 1 מיכל מחית אוכמניות
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן
  • סוכריות צבעוניות

 

אופן ההכנה:

ראשית כל לשאלתכם, שעוד לא נשאלה אך תיכף תגיע – השתמשתי בקצפת צמחית מכיוון שהיא דומה יותר בטעמה לקרמבו מאשר קצפת רגילה, והיא גם יותר יציבה ועמידה. אז כן, ניתן להחליף בקצפת חלבית באם רוצים, אבל אני מאד ממליצה במקרה הזה על הצמחית.

ועכשיו מתחילים:

  1. מקציפים בקערת מיקסר את השמנת לקצפת יציבה.
  2. מוסיפים חצי כוס מלית אוכמניות וממשיכים להקציף עד להטמעה מלאה.
  3. מקבלים קצפת ורודה וטעימה!
  4. מכניסים צנתר לשקית הזילוף, ממלאים בקצפת (בכמה פעמים כי מדובר בכמות גדולה), וממלאים את הגביעים תוך כדי שמקנים להם מראה שפיצי לקראת סיום ההזלפה.
  5. ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמן בפולסים של 30 שניות כל פעם ומערבבים עד להמסה מלאה. מעבירים את קרם השוקולד לכוס קטנה ועמוקה וטובלים את הקרם של הגביעים עד לקו הבסקוויט. נותנים מעט לטפטף ומפזרים סוכריות.

תמונה של טבילת גביע גלידה בקרם שוקולד

תמונה של החנוכייה לפני הטבילה בקרם שוקולד

ועכשיו:

חותכים מנייר הכסף פיסות קטנות ומגלגלים פיסה קטנה מסביב לשפיץ של הגביע.
נועצים את הגביעים בחורים שקרצנו בספוגים, והנה – החנוכיה שלנו מוכנה!


שימו לב:

אם השוקולד מתחיל להתמצק תוך כדי עבודה ניתן להכניס אותו למיקרו לעשר שניות ולערבב.
את הסוכריות מומלץ לפזר על הגביע מעל הכיור שיספוג את שאריות הסוכריות שמתפזרות.


ועוד טיפים בקטנה:

  • ניתן להכין את הגביעים ולשמור במקרר ולנעוץ אותם בחנוכיה ממש לפני טקס הדלקת הנרות.
  • מהקצפת שנותרה ממלאים את שאר הגביעים ושומרים במקרר או בהקפאה, שיהיה גם לימים הבאים.

תמונה של החנוכייה המוכנה

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס