דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חמישה כללים פשוטים להכנת מרק עוף צח מסורתי מושלם

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 15

מאת: דפני פתיחה, בלוג מטבחונט

יום הכיפור המתקרב עלינו לטובה, ומזג האוויר הקריר שמתחיל לתת את אותותיו בשעות בין הערביים, מסמנים לנו שהגיע הזמן לפתוח את עונת המרקים, שכן אין כמו צלחת מרק מהבילה לפתיחת ולסיום הצום, ובאופן כללי כמנה מלאה ניחומים מלאת זיכרונות.

ואם כבר מרק, אז אחת ולתמיד הגיע הזמן לעשות סדר במרק העוף הצח המסורתי, שבמהלך השנים קיבל אין ספור אינטרפרטציות, אבל תמיד נשארים הגעגועים לאותו מתכון ישן נושן, שעבר מאמא לבת, והיה אמון כמרפא לכל הצטננות שלא תבוא, ולכל לב מלא בגעגועים לבית סבתא.

מרק העוף הצח מוגש בצלחת עמוקה כשהוא חף מכל זכר לשלל המרכיבים שנתנו לו את טעמו המשובח, ורק כשתגיע הכף הראשונה לפה, יתפוצצו עשרות טעמים שונים על הלשון, ויבדילו אותו מסתם מרק לכזה שהכנסנו בו את כל טוב הארץ והנשמה.

מרק עוף בסיר

אז ככה:

  1.  העוף:

    המרכיב המרכזי במרק הוא כמובן העוף. רצוי לבחור בנתחים השמנים יותר כדי שיעניקו טעם עמוק ושומן למרק, כגון כנפיים וכרעיים. למרות שבסופו של דבר הם לא מוגשים עם המרק, ניתן לאחר הבישול לשמור אותם במקרר כדי לאכול אותם בנפרד או להשתמש בהם להכנת מאכלים אחרים כגון סלט עוף.

  2.  הירקות:

    פה אין חוקים ואין הגבלה. כל המרבה הרי זה משובח. הירקות הבסיסיים יהיו תפוחי אדמה, בצל, גזר וקישוא, ועליהם ניתן להוסיף כרישה, דלעת, קולורבי, בטטה וכיוצא בזה. אין צורך להעמיס מדי על הסיר ולרוב מספיקה יחידה אחת או שתיים מכל ירק. גם בירקות הללו ניתן להשתמש לאחר הבישול, למעוך אותן לפירה עבור תינוק אם יש בבית, או להעשיר תבשיל אחר.

  3.  עשבי תבלין:

    גם כאן הרוב קובע! עשבי התבלין הם אלה שיעשו את ההבדל בטעם המרק. פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, סלרי, שורש פטרוזילה, כל אלה יכנסו לתוך המרק ויעניקו לו ארומה וטעם מופלאים. טיפ בנוגע לעשבי תבלין שתמיד יהיו לכם בבית הוא להכין צרורות של כמה עשבים בשקיות ולהקפיא. ברגע שמכינים מרק פשוט מוציאים שקית אחת ומרוקנים את תוכנה פנימה.

  4.  התבלינים:

    טעמו הנפלא של המרק מתקבל משלל מרכיביו, ולכן אין צורך להעמיס בתבלינים. מלח ופלפל יעשו עבודה טובה, ואני אוהבת להכניס גם מעט כורכום לשם קבלת צבע זהוב ומקסים. כמו כן, אל תגלו לאף אחד שאני מוסיפה לסיר גדול גם כף של אבקת מרק בטעם עוף. יצקצקו המצקצקים כרצונם, אך ההבדל בין סיר מרק, עשיר במרכיבים ככל שיהיה, שקיבל העשרה של אבקת מרק לבין זה שלא, הוא גדול ביותר.

  5.  התוספות:

    לאחר שהמרק מוכן, אפשר וגם רצוי להגיש אותו עם תוספות מפנקות: קניידלך, אטריות מבושלות, כופתאות, ובמקרה שלנו אם ניקח אותו קצת קדימה, בסלייסים של גזרים צבעוניים שנמצאים עכשיו בשפע בשווקים. הסלייסים הטריים נכנסים לתוך הצלחת של המרק החם, ובשניה עוברים תהליך של בישול קצר, הופכים לאל דנטה, ומשתלבים נהדר בטעם הסופי.

עשבי תיבול באריזה

אז בקיצור ולעניין קבלו מתכון למרק עוף צח עם אטריות וסלייסים של גזרים צבעוניים:

החומרים למרק:

4 כנפיי עוף
2 כרעיי עוף מחולקים לשוק וירך
1 בצל
1 כרישה
2 תפוחי אדמה
2 קישואים
2 גזרים
2 עלי סלרי
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי כוסברה
חופן עלי שמיר
1 כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף
1 כפית שטוחה כורכום
מלח, פלפל
מעט שמן לטיגון

לתוספת:

אטריות דקיקות
גזרים צבעוניים

מרק עוף בצלחת

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את חלקי העוף.
  2. קולפים את הבצל וקוצצים אותו, שוטפים את הכרישה וחותכים את החלק הלבן שלה לפרוסות דקות.
  3. מטגנים במעט שמן עד שהבצל והכרישה מתרככים מעט. לא מזהיבים.
  4. ממלאים את הסיר במים עד 3/4 מגובהו, ומוסיפים את חלקי העוף.
  5. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לחתיכות גדולות, שוטפים בכדי להסיר את העמילן ומוסיפים לסיר.
  6. שוטפים היטב את הקישואים, ופורסים לפרוסות עבות עם הקליפה, ומוסיפים לסיר.
  7. את הגזרים קולפים, שוטפים, חותכים לחתיכות גדולות ומוסיפים גם לסיר.
  8. שוטפים את הסלרי, הפטרוזיליה, הכוסברה והשמיר ומוסיפים לסיר.
  9. מוסיפים את התבלינים, ומביאים לרתיחה.
  10. לאחר הרתיחה, טועמים ומוסיפים מעט מלח אם יש צורך, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש בינונית במשך שעה. 
  11. מעבירים את המרק במסננת דקה אל תוך סיר אחר, כך שנקבל סיר אך ורק עם מרק נוזלי.
  12. בשלב הזה אפשר להגיש את המרק או לשמור אותו במקרר עד להגשה. לפני ההגשה מביאים שוב את הסיר לרתיחה קלה ומכבים את האש.

להגשה:

  1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
  2. קולפים את הגזרים הצבעוניים, ובעזרת קולפן משונן פורסים אותם לסלייסים.
  3. מניחים במרכז השולחן קעריות עם אטריות וקעריות עם סלייסים של גזרים צבעוניים, כך יוכל כל סועד להוסיף לצלחתו לפי בחירתו וטעמו.

גמר חתימה טובה!

מרק עוף בסיר ובצלחת

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

קרם הגנה נגד חום

משתמשת בפן, מחליק, מסלסל? זה הטיפ בשבילך

המכשירים החשמליים שעוזרים לנו כל כך הרבה בסידור ועיצוב השיער שלנו גם עלולים לפגוע בו, בעיקר בגלל החום שלהם. אבל אל דאגה, מריחת קרם ייעודי לפני השימוש מונעת את הנזקים.