מתכון לחלה עגולה עם ציפוי שקדים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חלה עגולה וריחנית עם ציפוי שקדים ומקום לקערית דבש

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחלה עגולה מיוחדת במינה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

בקרוב מאד ילבשו כל הבתים חג, השולחנות יתעטפו במפות צחורות ויערכו בקפדנות, הריחות הטעימים שיימלאו את חלל האוויר ירמזו על העתיד לבוא, וכל שיהיה נותר לנו הוא לטבול תפוח בדבש, ולבקש את השנה החדשה הזו להביא עמה רק מתיקות ושמחה.

שולחן החג שלנו לא יסרב לקבל גם את החלה הריחנית והמקסימה הזו, שמעבר להיותה טעימה, היא גם פריט קישוט יוצא דופן שיקצור מחמאות מכל הסובבים. קולעים את החלה מסביב לכלי קטן שמתאים לאפייה בתנור, אופים, ולפני ההגשה יוצקים לתוכו דבש.

גם יפה לעין, וגם דרך נפלאה לטבול תפוח בדבש, ועל הדרך לצבוט איזו פינת חלה קטנה בנוסף…

תמונה של החלה עם קערית דבש במרכזה

מה צריך? (עבור 8 חלות קטנות עם מקום לקערית דבש)

  • 1 קילו קמח שמרים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 2.5 כוסות מים חמימים
  • חצי כפית מלח


לציפוי:

  • שבבי שקדים מולבנים
  • חלמון ביצה טרוף בכף מים


בנוסף:

  • קערית קטנה המתאימה לאפייה בתנור
  • דבש למילוי הקערית

 

מכינים בקלי קלות:

  1. מכניסים לקערת המערבל עם וו לישה את הקמח, הסוכר, השמן והמים.
  2. מתחילים לערבל במהירות איטית עד שהקמח נטמע היטב בנוזלים, ולאחר מכן מגבירים את המהירות ומערבלים 7 דקות בדיוק.
  3. מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
  4. מכסים את הקערה במגבת עבה ומניחים להתפחה במשך שעה או שעתיים, עד שהבצק תופח ומכפיל את נפחו.
  5. לאחר התפיחה, נותנים מעיכה קלה לבצק בכדי לשחרר את האוויר, ומחלקים אותו ל- 8 חלקים שווים.
    כל חלק מתוך השמונה מתחלק לשלושה חלקים שווים, וממשיכים כך:
  6. מגלגלים כל חלק לגליל, וכשיש לנו שלושה גלילים ארוכים מניחים אותם זה במקביל לזה ומהדקים את הקצה של אחד מהם.
  7. קולעים לצמה ארוכה.
    תמונה של שלבי הכנת הבצק בצורת צמה
    תמונה של החלות בתבנית לפני אפייה ועם קערית במרכזן
  8. מצפים תבנית בנייר אפיה, ומניחים עליה קערית. עוטפים סביבה את הצמה כשהחלק היפה שלה כלפי מעלה. מותחים את הצמה מעט בשביל שתעטוף את כל הקערית, ומהדקים את הקצוות.
    בכל תבנית נכנסות 4 חלות, כך שאפשר להכין את הכל בשתי תבניות ולהכניס אותן בזו אחר זו לתנור.
  9. מורחים את החלות בביצה הטרופה, ומפזרים את השקדים.
  10. מניחים להתפחה נוספת של חצי שעה, ומכניסים לתנור מחומם לחום של 150 מעלות. את המגש מניחים ברבע התחתון של התנור.
  11. אופים כ-40 דקות עד שהחלות מזהיבות.
  12. מוציאים מהתנור, שומרים בטמפרטורת החדר מכוסה במגבת, ולפני ההגשה יוצקים לקערה דבש ומניחים על השולחן.

תמונה של החלות מוגשות עם קערית דבש במרכזן

טיפ: אפשר גם לשחק עם הבצק ולהכין 4 חלות עם מקום לדבש ומשאר הבצק ליצור לחמניות קטנות אישיות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס