דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חלה חגיגית בשלושה צבעים וטעמים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחלה ביתית בשלושה צבעים וטעמים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 2 חלות

מאת: פתיחה דפני, בלוג מטבחונט

לקידוש, לטבילה הגונה של רוטב דג טעים, לנשנוש עם סלטים או סתם לרושם – אין כמו חלה ביתית שהכנו במו ידינו ואשר מעטרת את השולחן ומקנה לו ארשת מכובדת במיוחד. ואם כבר חלה, אז בואו נעזוב לרגע את אלה הרגילות ונפתיע הפעם את המשפחה בחלה טעימה וצבעונית במיוחד.

מדובר באותה גברת בשינוי אדרת, כשמסת הבצק מתחלקת לה לשלושה חלקים שווים - לאחד נכניס מחית בטטה, השנייה תועשר בממרח פסטו והשלישית תישאר נטולת תוספות, כפי שהיא, ובסופו של תהליך תתקבל חלה בצבעים נהדרים של כתום, ירוק ולבן.

שלושת החלקים ייקלעו לצמה צבעונית, ובפריסה יתגלו שלושת הצבעים שנוצרו בתוכה, לכל צבע יש את הטעם הייחודי לו.

מוכנים? בואו נצא לדרך. 

שתי חלות צבעוניות

אז מה צריך שיהיה בבית?

לבצק:

1 קילו קמח לבן
50 גרם שמרים טריים (או 2 כפות יבשים)
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן זית
2 כוסות מים חמימים
בטטה גדולה
1 כפית פפריקה מתוקה
ממרח פסטו קנוי
מלח

לעיטור החלה:

1 ביצה טרופה עם כף מים
שומשום לבן
שומשום שחור

חומרים להכנת חלה

מכינים את הבצק:

  1. קולפים את הבטטה, פורסים אותה ומכניסים למיקרוגל לעשר דקות עד לריכוך מלא. מועכים לפירה חלק.
  2. מערבבים את הקמח, השמרים, הביצים, הסוכר ושמן הזית, ומחלקים בין שלוש קערות שונות.
  3. לקערה אחת מוסיפים את הבטטה המעוכה ואת הפפריקה המתוקה, לקערה השנייה מוסיפים 3 כפות גדושות של ממרח פסטו, ואת הקערה השלישית משאירים כפי שהיא.
  4. מעבירים את תכולת אחת הקערות לקערת המיקסר, מוסיפים 1/2 כוס מים ומתחילים לעבד עם וו לישה.
  5. מערבלים במשך שלוש דקות כשבמידה והבצק יבש עדיין יש להוסיף עוד כף מים בכל פעם עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  6. מוסיפים מעט מלח לקראת סוף העיבוד ומעבירים לקערה.
  7. שוטפים את קערת המערבל, וחוזרים על הפעולה עם שתי התערובות הנוספות, כך שבסופו של תהליך יש לנו שלוש קעריות עם בצק שמוכן לזמן תפיחה.
  8. מניחים שעה במקום חמים עד שהבצקים מכפילים את נפחם.

חלה לפני אפיה

קולעים את החלות:

  1. מקמחים משטח עבודה, מחלקים כל בצק לשני חלקים (שתי חלות, זוכרים? מכל חצי מכינים חלה) מגלגלים כל בצק צבעוני לגליל ארוך וצר.
  2. כרגע יש לנו שלוש רצועות צבעוניות מגולגלות, ושלושה חלקי בצק צבעוניים בצד שמחכים לתורם.
  3. מניחים את הרצועות לאורך משטח העבודה כשהן מקבילות זו לזו, ומהדקים את הקצה של כולן יחד.
  4. קולעים לצמה, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. חוזרים על פעולת הקליעה גם עם הבצקים שהנחנו בצד, ומניחים את החלה השנייה לצד זו שבתבנית, במרווח ככל הניתן.
    שלוש רצועות בצק
    חלה קלועה
  6. מורחים את החלות בביצה הטרופה עם המים, וזורים שומשום שחור על החלק הכתום של החלה, ושומשום לבן על החלק הירוק.
  7. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה נוספת של עוד חצי שעה.
  8. אופים בתנור בחום של 150 מעלות במשך כ-30 דקות עד שהחלות מזהיבות.
  9. מצננים כ-20 דקות לפחות לפני ההגשה, כדי לתת לחום הפנימי של החלות לסיים את העבודה.
    חלה עם נרות
    חלה פרוסה

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.