מתכון לבראוניז דאבל שוקולד וקרם גבינת שמנת - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חיתוכיות בראוניז דאבל שוקולד וקרם שמנת

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לבראוניז שוקולד וקרם גבינת שמנת

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

מכירים את זה שיש חשק מטורף לשוקולד? אז בדיוק לרגעים כאלה כדאי להכין את החיתוכיות החלומיות הללו, שהבעיה איתן היא שכשמתחילים אז פשוט קשה להפסיק. שלוש שכבות, שאי אפשר להחליט מי טעימה יותר, אז פשוט ביס אחד של כולן יחד מסדר את הנושא: בראוני שוקולד דחוס ונימוח, שכבה דקיקה של קרם גבינת שמנת וציפוי שוקולדי מושחת במיוחד. אוי, זה טעים!

תמונה של חיתוכיות בראוניז בערימה מוגשות בצלחת

החומרים:

לשכבת הבראוניס:

  • 300 גרם שוקולד מריר 60%
  • 200 גרם חמאה
  • 4 ביצים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קקאו
  • 4 כפות קמח


לקרם השמנת:

  • 225 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל


לציפוי השוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר 60%
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 25 גרם חמאה
  • 50 גרם שוקולד לקישוט

תמונה של המצרכים להכנת הבראוניז

אופן ההכנה:

מכינים את שכבת הבראוניס:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות, חותכים את החמאה לקוביות, מעבירים לקערת זכוכית, וממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך חמש דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים את קרם השוקולד לקערת המיקסר, וממשיכים לערבל במהירות איטית עד שקרם השוקולד נטמע לחלוטין בתערובת.
  4. מוסיפים את הקקאו ואת הקמח ומערבלים עוד מספר שניות עד שהתערובת הופכת אחידה.
  5. מצפים תבנית בגודל 24*30 בנייר אפיה.
  6. משטחים את הבלילה בתבנית, ואופים בתנור מחומם ל- 180 מעלות, במשך 12 דקות, עד שהעוגה תופחת ומתייצבת ונוצרים מעט פיצוצים בשוליים.
  7. מצננים.

תמונה של שכבת הבראוניז בתבנית לאחר האפייה

מכינים את קרם השמנת:

  1. מקציפים מספר שניות במיקסר את גבינת השמנת ואת אבקת הסוכר.
  2. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת הפודינג וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם יציב.
  3. מורחים את הקרם על העוגה, ומכניסים להקפאה לשעה.


מכינים את הציפוי:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות, וממיסים במיקרוגל ביחד עם השמנת המתוקה והחמאה, בפולסים קצרים, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת קרם חלק.
  2. יוצקים את הקרם על העוגה, מנדנדים קצת את התבנית עד שהציפוי מכסה את כולה.
  3. מקשטים בשוקולד מגורד. (לתלתלים יפים כמו בצילום, פשוט משתמשים בקולפן תפוחי אדמה פשוט)
  4. מכניסים למקרר להתייצבות.

תמונה של חיתוכיות הבראוניז בכלי הגשה ובצלוחית

כשרוצים להגיש, פשוט שולפים את העוגה החוצה בעזרת נייר האפייה, מניחים על משטח עבודה, וחותכים לריבועים יפים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס