חטיפי פצפוצי אורז ומרשמלו מ-3 מרכיבים בלבד | מתכון לקינוח קל להכנה - שופרסל מגזין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חטיפי פצפוצי אורז ומרשמלו מ-3 מרכיבים בלבד

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: כ-30 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

ל"ג בעומר השנה ייחגג במסגרת ביתי, אבל במקום לצלות שיפודי מרשמלו על האש, אפשר להתארגן השנה על חטיפי פצפוצים ממכרים שמכינים בקלות ובהנאה עם הילדים ומ-3 מרכיבים בלבד.

את החטיפים הללו אני זוכרת עוד מילדותי, כשאמא שלי היתה מכינה לנו ושומרת בקופסא גדולה במקרר. היינו הולכים וחוזרים ממנה ולא נחנו עד אשר התרוקנה.

את החטיפים אפשר להכין בתבנית סיליקון עם שקעים מלבניים בצורת חטיף או פשוט לשטח בתבנית על גבי נייר אפייה, ולאחר הקירור לחתוך לריבועים.

מקשטים בסוכריות צבעוניות, עדשי שוקולד או שוקולד מומס. יופי של פעילות לכל המשפחה, גם כייפית וגם טעימה!

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

150 גרם פצפוצי אורז (5 כוסות מדידה)
2 חבילות מרשמלו
100 גרם חמאה

לקישוט: (אופציה)

שוקולד מומס (חלב, לבן או רובי וורוד)
סוכריות צבעוניות
סוכריות עדשים

מכינים:

  1. חותכים את החמאה לקוביות.
  2. מכניסים לקערת זכוכית גדולה את המרשמלו ואת החמאה, וממיסים בפולסים של מספר שניות כל פעם, תוך ערבוב, עד להמסה מלאה.
  3. מערבבים את פצפוצי האורז עם המרשמלו המומס.
  4. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בעובי של כ-2 ס"מ או שיוצקים לתבנית סיליקון עם שקעים מלבניים.
  5. מהדקים ומיישרים.
  6. מפזרים מעל את הסוכריות הצבעוניות.
  7. מצננים מספר שעות במקרר, מחלצים מתבנית הסיליקון או שמוציאים את נייר האפייה מהתבנית ומניחים על השיש, וחותכים.
  8. אם ברצונכם לקשט בשוקולד מומס, יש לעשות את זה לאחר החיתוך. להמיס את השוקולד ולהזליף על החטיפים, ומעליו לפזר סוכריות.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס