חטיפי פיצוחים מקורמלים פריכים וטעימים בטירוף - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חטיפי פיצוחים מקורמלים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון: אגוזים, בוטנים וקשיו מקורמלים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: מלא מלא מלא טעים

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

מראש אני מזהירה שמי שמכין את המתכון הזה, שלא יבוא אלי בטענות, משום שמדובר בחטיף ממכר במיוחד שברגע שמתחילים איתו ממש קשה לסיים.

מכינים בכלום עבודה מתערובת של כל סוג פיצוחים שאוהבים, מקרמלים בסוכר ומתבלים בקמצוץ קינמון שמקפיץ להם את הטעם, ומקבלים כמות אדירה של חטיפים פריכים וטעימים בטירוף, עם מרקם קרמל פריך ועדין שלא נדבק לשיניים, ושאפשר להגיש בגאווה לאורחים, וגם בימים אלה לנשנש ביחד בסוכה.

מתארחים? הניחו ערימה נאה של פיצוחים מקורמלים בצנצנת יפה והגישו במתנה למי שאוהבים.

מה שבטוח, קשה לעצור באחד בודד, אבל הי.. הזהרתי מראש...

אז מה צריך שיהיה בבית?

100 גרם בוטנים קלופים קלויים ומומלחים
100 גרם קשיו טבעי
100 גרם אגוזי מלך קלופים
2 כוסות סוכר
1/2 כפית קינמון
קורט מלח

מכינים:

  1. קולים קלות על מחבת יבשה את אגוזי הקשיו ואת אגוזי המלך. מוציאים ומערבבים עם הבוטנים.
  2. מכניסים את הסוכר לסיר קטן ומחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס והופך לקרמל.
  3. כשהסוכר הופך נוזלי וחלק מוסיפים את הקינמון והמלח, מערבבים ומכבים את האש.
  4. מכניסים את כל הפיצוחים לסיר, ומערבבים.
  5. משמנים נייר אפייה ומניחים עליו את כל הפיצוחים המקורמלים.
  6. בעזרת מערוך מרדדים את כל הכמות הזו למשטח בגובה אחיד.
  7. מחכים מספר דקות שיתקרר מעט וחותכים לריבועים.
  8. משאירים חתוך על הנייר עד לצינון מלא ורק אז מקלפים מהנייר ומעבירים לצנצנת.
  9. אם רוצים לחסוך רידוד במערוך אפשר גם לקחת מהסיר בכל פעם כף של פיצוחים ולהניח אותה על הנייר המשומן וכך ליצור חטיפים באווירת "פרי סטייל". לדעתי זה קצת מייגע יותר אבל הצורה המתקבלת מפתה יותר.

בכל מקרה, כל דרך שתבחרו בה תהיה הצלחה מסחררת.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס