מתכון לחטיף פצפוצי אורז עם שוקולד בצורת אבטיח- מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חטיף פצפוצי אורז ושוקולד בצורת אבטיח על מקל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחטיף פצפוצי אורז עם שוקולד

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

ממש עוד מעט החופש הגדול יגיע לסיומו,ובינתיים כולנו סופרים את הימים עד לתחילתה המיוחל של שנת הלימודים.

עכשיו כשהקייטנות של הילדים כבר הסתיימו, התעייפנו מהים והבריכה וביקרנו בכל תערוכה, פארק והצגה אפשרית, זה בדיוק הזמן להיכנס עם הילדים למטבח ולבלות ביחד זמן איכות משותף של יצירה.

במסגרת חודש מיוחד של מתכונים לילדים, הפעם מכינים חטיפי פצפוצי אורז במראה מיוחד ומשמח של פלחי אבטיח, שכיף אמיתי לאכול ובעיקר להכין במטבח יחד עם הילדים.

זה יהיה קצת דביק, מתוק ומלכלך אבל רגעי האושר על פני הילדים המאושרים יהיו שווים כל רגע.

שיהיה לכולנו חופש שמח, יצירתי וגם טעים

תמונה של החטיפים מוגשים בצלחת כמו עוגה, ללא מקל

החומרים:

  • 160 גרם (3 כוסות וחצי) פצפוצי אורז
  • 40 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 200 גרם מרשמלו לבן
  • צבע מאכל ג'ל ירוק ואדום
  • חופן שוקולד צ'יפס, לעיטור
  • מקלות ארטיק

תמונה של החטיפים על גבי מגש

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית 24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות. מעבירים את פצפוצי האורז לקערה גדולה.
  2. בסיר בינוני המונח על גבי סיר נוסף ובו מים רותחים (בן מארי) ממיסים את החמאה.
    מוסיפים תמצית וניל וקורט מלח ומערבבים. מוסיפים את המרשמלו ומבשלים בעדינות תוך כדי עירבוב כך שהתערובת לא תיחרך, עד שהמרשמלו נמס לגמרי ומתקבלת תערובת חלקה, סמיכה ודביקה מאוד.
  3. יוצקים את תערובת המרשמלו מיד על פצפוצי האורז, ומערבבים קלות כך שפצפוצי האורז יצופו בתערובת.
  4. מעבירים שליש מתערובת הפצפוצים לקערה נפרדת, מוסיפים צבע מאכל ירוק ולשים ומועכים בעדינות את התערובת הדביקה בין כפות הידיים כך שהצבע יתפזר ופצפוצי האורז יצבעו לחלוטין.
  5. שוטפים ידיים, מוסיפים צבע מאכל אדום ליתרת פצפוצי האורז ולשים גם אותם לקבלת גוון אחיד.
  6. בעזרת ידיים רטובות, מהדקים את תערובת הפצפוצים הירוקה לדפנות התבנית, לקבלת טבעת בעובי של כ-3 ס"מ ובגובה של כ-2 ס"מ. אפשר גם להיעזר בצלחת או בתבנית קטנה יותר שמניחים במרכז ומהדקים את התערובת סביב.
  7. בעזרת ידיים רטובות משטחים את תערובת הפצפוצים האדומה במרכז, אפשר גם להיערך במערוך רטוב מעט. מהדקים מעל שוקולד צ'יפס לקבלת מראה של גרעיני אבטיח. מקררים לשעה להתייצבות.
  8. פורסים למשולשים בעזרת סכין חדה, אם רוצים נועצים בעדינות בכל חטיף מקל של ארטיק. שומרים את החטיפים בקופסה אטומה במקרר, מוציאים לטמפרטורת החדר לריכוך קצת לפני שאוכלים.

תמונה של החטיפים מפוזרים

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס