מתכון לסלט צמחוני וקליל בניחוח אסייתי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חזרה לשגרה עם סלט צמחוני וקליל בניחוח אסיאתי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט צמחוני וקליל בניחוח אסייתי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 1-2

זהו. חג הפסח מאחורינו, מה שאומר שיש לנו בערך שבוע וקצת עד הנפנופים של יום העצמאות בכדי לאזן מעט את הגוף ולקזז את העודפים שהצטברו מתקופה כל כך עמוסה של ארוחה רודפת ארוחה, מארוחות החג שהתחברו עם פינוקי השבתות ובין לבין טיולים בחול המועד אשר גם בהם נוצלה כל פינת צל נעימה בכדי לפתוח שולחן לאיזו לארוחה טובה.

אז לכל אלה שהחליטו שמיום ראשון מתחילים דיאטה, לכל אלה שלא יכולים להסתכל כבר על בשר לפחות עד לשבוע הבא, ולכל אלה שכבר פצחו בספירה קלורית כבר עם הביס האחרון של המופלטה, אני שמחה להגיש לכם היום סלט שהוא ממש ארוחה שלמה.
סלט המשלב משחק של ירקות חיים, מבושלים ומוקפצים, ומגיע על בסיס של אטריות אורז מוקפצות וקריספיות עם ניחוח אסיאתי קליל.

מדובר במנה יפייפיה, קלילה וקלה להכנה שניתן לקחת לארוחת צהרים במשרד, לאכול בערב כשחוזרים רעבים ועייפים מן העבודה או אפילו להגיש כמנת פתיחה בארוחת השבת.

תמונה של הסלט

החומרים לשתי מנות גדולות מאד:

כמובן שניתן להקטין או להגדיל לפי מספר הסועדים

  • 2 כוסות כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
  • 2 כוסות פלפלים בצבעים שונים חתוכים לרצועות דקות
  • 1/2 בצל סגול חתוך לרצועות דקיקות
  • 1 כוס שעועית ירוקה עדינה קפואה
  • 6 פטריות שמפניון טריות וגדולות שטופות ופרוסות
  • 2 כפות שומשום
  • חופן איטריות אורז דקיקות (הסבר בפוסט)
  • 2 כפות שמן קנולה
  • ספריי שמן


לרוטב:

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 שן שום כתוש
  • 1 כף דבש
  • 1/2 כפית שמן שומשום

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הכרוב, הבצל והפלפלים לרצועות דקות ככל שניתן.
  2. מרססים מחבת טפלון בתרסיס שמן ומקפיצים עליה את הפטריות החתוכות ואת חצי מכמות הפלפלים הצבעוניים. מניחים בצד.
  3. חולטים את השעועית במים רותחים עד לריכוך ומיד מעבירים להשריה של חמש דקות במים קרים מאד. מסננים.
    קולאז' תמונות של הירקות חתוכים לרצועות
  4. מחממים שמן במחבת ומכניסים לתוכה קומץ קטן של אטריות אורז.

    ופה ברשותכם, 
    מילה לגבי אטריות האורז: אם רוצים לחסוך לחלוטין בשמן, אזי ניתן להרתיח אותן ולסנן ולהוסיף לסלט על תקן נודלס, במקרה הזה אנו נקפיץ אותן במעט שמן רותח מה שיגרום להן להתנפח כבמטה קסם ולהפוך לקראנצ'יות ומאד מיוחדות בטעמן ומרקמן.

  5. יש להקפיץ בכל פעם קומץ ממש קטן של אטריות (בערך 10-12) מקלונים) ולהפוך אותן תוך כדי ערבוב. אם תשתמשו בכמות גדולה מדי תמצאו את עצמכם עם הרבה מקלונים קשים, ולכן ההמלצה היא להקפיץ בקבוצות קטנות. זה בדיוק שניה של טיגון כך שגם אם עושים את זה במספר פעמים זה עדיין מהיר מאד. כל הקפצה של כמות קטנה כזו מתאימה לסלט אחד.
    תמונה של אטריות אורז
  6. בשארית השמן שבמחבת מטגנים קלות את השומשום.


לאחר שכל חלקי הסלט שלנו מוכנים הגיע הזמן לבניית המנה:

  1. מניחים בתחתית הצלחת את אטריות האורז, מעליו את הכרוב החתוך, מעליו את רצועות הבצל, מעל את רצועות הפלפל הטריות, ומעל הכל את הפטריות המוקפצות עם הפלפלים.
  2. מסביב מפזרים את השעועית.


מכינים את הרוטב:

  1. מכניסים את כל חומרי הרוטב לכלי קטן ומנערים היטב.
  2. שופכים את הרוטב על הירקות, מעליו מפזרים את השומשום הקלוי.

ועכשיו אחרי שגמרנו לעשות רושם עם המגדל המשגע הזה, מערבבים הכל יחד ומתענגים על כל ביס.

 

חזרה לשגרה נעימה וטעימה לכולם!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס