מתכון לחזה עוף פריך בתנור במילוי ירקות מוקפצים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חזה עוף פריך בתנור במילוי ירקות מוקפצים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחזה עוף במילוי ירקות בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 4 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

חג הפסח וזלילותיו כבר מאחורינו, ואם ניקח בחשבון את התקופה הארוכה שבילינו בבית בין המיטה למטבח, ואני באופן אישי מברכת את זה שבין המיטה למטבח שלי מפרידות מדרגות, מה שאומר קצת 'כושר' בדרך למקרר..., הרי שלכולנו לא יזיק לחזור קצת לשגרה של ארוחות שפויות ובריאות יותר.

מכיוון שלכולנו נגמרו כבר כל הרעיונות לארוחה הבאה שלנו, אין לי ספק שתברכו על המנה הנהדרת הזו, שאצלנו בבית, גם הגדולים וגם הקטנים זללו בהנאה, והיא אפילו לא דורשת יותר מדי עבודה.

מכינים קצת ירקות מוקפצים מכל הירקות שמוצאים בבית, לוקחים חזה עוף שלם, חוצים במרכזו כיס רחב בעזרת סכין וממלאים. את הטוב הזה טובלים בביצה ופירורי לחם, ממש כמו שניצל, ושולחים לתנור לאפייה.

חזה העוף ייצא עסיסי ורך, ההגשה חגיגית ומיוחדת, ואין לי ספק שהמנה תיכנס היישר למחברת המתכונים הביתית שלכם.

אז מה צריך שיהיה בבית?

4 חזות עוף שלמים ומנוקים
1 בצל
1 פלפל אדום
1 גזר
¼ כרוב לבן
¼ כוס רוטב סויה
¼ כוס רוטב טריאקי
1 כפית שמן שומשום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת שום
מלח ופלפל
מעט שמן לטיגון

לציפוי:

2 ביצים
1 כפית כורכום
1 כפית חרדל
1 כפית אבקת שום
מלח
פירורי לחם
3 כפות שמן זית

מכינים את חזה העוף:

  1. שוטפים את חזה העוף ומייבשים בנייר מגבת.
  2. חורצים במרכז החזה כיס רחב בעזרת סכין.

מכינים את המוקפצים:

  1. חותכים את הבצל, הפלפל, הגזר והכרוב לרצועות דקות.
  2. מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה קלה ומוסיפים את שאר הירקות.
  3. מטגנים כשתי דקות תוך ערבוב ומתבלים בפפריקה, אבקת שום, מלח ופלפל.
  4. מוסיפים את הרטבים ואת שמן השומשום, מטגנים עוד דקה יחד תוך ערבוב, ומכבים את האש.
  5. ממלאים את חזה העוף בירקות המוקפצים, וסוגרים את הפתח בעזרת קיסם או שניים.

מצפים:

  1. טורפים את הביצים עם החרדל והתבלינים.
  2. טובלים את חזה העוף בתערובת הביצים, ומצפים היטב בפירורי לחם.
  3. מניחים בתבנית, ומזליפים מעל שמן זית.
  4. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ 50 דקות.
  5. מסירים בזהירות את הקיסמים, ומגישים.

 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס