חורף מתוק וחם: מתכון לשוקולטה עם קצפת- מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חורף מתוק וחם: שוקולטה עם קצפת וגילוחי שוקולד מעל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון להכנת שוקולטה חמה ב-5 מרכיבים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

השנה האזרחית מתקרבת לסיומה, וגם הימים של סוף דצמבר כהרגלם כבר הופכים יותר ויותר קרים.
אם גם אתם מחפשים מתכון פשוט ומהיר לחגיגות סוף השנה האזרחית או סתם כדי להתכרבל איתו ביום חורף קר, קבלו מתכון מנצח למשקה מחמם ומנחם שכולם יאהבו-
שוקולטה חמה ומפנקת ב-5 מרכיבים וב-5 דקות עבודה!


את השוקולטה מבשלים בזריזות על הכיריים רגע לפני שהאורחים מגיעים,
מסמיכים במעט קורנפלור לקבלת מרקם עשיר ומעשירים בקקאו משובח ובשוקולד מריר איכותי לקבלת טעם שוקולדי מפנק. מרגישים מושחתים במיוחד? הוסיפו מעל תלולית יפה של קצפת ועטרו בשוקולד מגורר.

אם מתחשק לכם לגוון את טעמי המשקה שלכם, תוכלו גם להוסיף לשוקולטה 2 כפות ליקר בטעמים שאתם אוהבים או מעט קינמון טחון.
תוכלו גם להכין את המשקה בגירסת פרווה בשילוב בחלב סויה, ולעטר אותו בקצפת צמחית מעל.

ושתהיה לכולנו שנה אזרחית טובה!

תמונה של שתי כוסות שוקולטה ולצידן חבילת אבקת קקאו דל שומן של שופרסל


החומרים ל-2 ספלים גדולים או 4 כוסות קטנות:

  • 480 מ"ל (2 כוסות) חלב
  • 20 גרם (2 כפות שטוחות) קקאו
  • 20 גרם (2 כפות שטוחות) קורנפלור
  • 2-3 כפות סוכר
  • 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק

לעיטור (לא חובה):

  • 120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה, מוקצפת
  • מעט שוקולד מריר מגורר, לעיטור

 

תמונה של שתי כוסות שוקולטה ולצידן חפיסת שוקולד מריר של שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים לסיר בינוני חלב, מנפים פנימה קקאו וקורנפלור, מוסיפים סוכר וטורפים במטרפה לתערובת אחידה.
  2. מבשלים על להבה בינונית 4-5 דקות תוך טריפה רצופה כך שהתערובת מסמיכה.
  3. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומבשלים ל-2 דקות תוך עירבוב עד שהשוקולד נמס, מחלקים את המשקה בין כוסות הגשה.
  4. מעטרים בשמנת מתוקה מוקצפת ומפזרים מעט שוקולד מגורר, מגישים מיד.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס