דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חורף בא! מרק סמיך ועשיר של עדשים אדומות וירקות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק עדשים אדומות וירקות סמיך ועשיר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 4-3

חורף, קר. גשם בחוץ ובבית חם ונעים. זו הסיטואציה שתקבל אליה באהבה גם צלחת מרק חם שלוגמים בשקיקה תוך כדי התכרבלות בשמיכת צמר מול הטלויזיה, או "כשיושבים כמו בן אדם" ליד השולחן, כמו שאמא שלי אומרת. מה שלא יהיה, אין מי שלא ישמח להתחמם בימים הקרים עם צלחת מרק טובה, ועל הדרך למלא את הבטן ולשמח את הלב.

אני מאד אוהבת לשלב במרקים שאני מכינה סוגים שונים של ירקות בתוספת קטניות. כך אני מקבלת מנה משביעה, עשירה ברכיבים תזונתיים וכזו שיכולה לשמש כארוחה לכל דבר.

אחד מסוגי הקטניות האהובים עלי ביותר הוא העדשים שאותן ניתן למצוא בצבעים שונים: ירוק/חום, כתום/אדום ושחור, ואשר מכילות כמות גבוהה מאד של חלבון וויטמינים, ובלי קשר לערכן הבריאותי הגבוה, הן גם טעימות מאד, ולפיכך משמשות אותי באופן קבוע לתבשיליי השונים.

הפעם הכנתי מרק מעדשים אדומות, או כתומות, איך שלא תקראו להן, אשר מעבר להיותו טעים בצורה יוצאת דופן, הוא מיוחד עוד יותר מכיוון שהוכן אך ורק ממוצרי מותג שופרסל המציע מוצרים זולים יותר באיכות גבוהה, כך שההבדל הוא באמת רק במחיר. אז אם אני יכולה להכין את המרק שלי גם איכותי וטעים וגם זול יותר, מי אני שאגיד לא?

תמונה של המרק בקערה עם קרוטונים


החומרים:

  • 500 גרם עדשים אדומות שופרסל
  • 1 שקית (800 גרם) לקט ירקות קפואים לקוסקוס שופרסל
  • כפית גדושה שום כתוש קפוא שופרסל
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף שופרסל
  • 2 כפות שמן זית שופרסל
  • 1 כף עלי קורנית שופרסל
  • מלח, פלפל שופרסל
  • לתוספת – קרוטונים למרק שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את העדשים האדומות לסיר גדול מאד (כ-8 ליטר) וממלאים אותו במים עד שהן מתכסות. מביאים לרתיחה, שופכים את המים, מסננים ושוטפים את העדשים ומכניסים אותן שוב לסיר.
  2. מוסיפים לסיר את לקט הירקות ואת השום הכתוש וממלאים במים עד לגובה של 2/3 מהסיר. מביאים לרתיחה.
    תמונה של המצרכים להכנת המרק
  3. מוסיפים את אבקת המרק, את שמן הזית ואת הטימין, מלח ופלפל ומנמיכים את האש.
  4. סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים על אש בינונית כארבעים דקות.
  5. מכבים את האש ומרסקים את המרק בעזרת בלנדר מוט או בלנדר רגיל.
  6. מחזירים לסיר.
  7. מוזגים לצלחת ומגישים עם מעט קרוטונים מעל.

 

המרק נשמר מעולה מספר ימים במקרר. רק לערבב היטב לפני המזיגה לצלחת בכדי שהעדשים ששקעו לתחתית יתערבבו שוב עם הנוזלים ולחמם במיקרו.

תענוג אמיתי.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס