חוזרים לבית הספר עם סנדוויצ'ים מושקעים מלחמי "גידרון" - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חוזרים לבית הספר עם סנדוויצ'ים מושקעים מלחמי "גידרון"

תמונה גרסת הדפסה

רעיונות טעימים לכריכים שהילדים וגם ההורים ישמחו לאכול בכל בוקר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 1-2

סנדוויצ'ים.

קשה למצוא מישהו שיעמוד בפני סנדוויץ עסיסי העשוי משתי שכבות לחם טריות וריחניות המלאות בכל טוב. ועכשיו, עם תחילת שנת הלימודים אין הזדמנות נהדרת יותר מאשר לחשוב על רעיונות טעימים לכריכים שהילדים (וגם ההורים שלהם) ישמחו לאכול בכל בוקר, ולנסות קצת לגוון את הסנדוויץ "חומוס עם פסטרמה" או השוקולד למריחה השגרתי.
אין ספק שסנדוויץ' מושקע ואיכותי מתחיל בראש ובראשונה מלחם משובח. בכדי לקבל השראה למתכוני הסנדוויצ'ים שלי, החלטתי לצאת לסיור במפעלי "גידרון", חברת הבת של שופרסל, המפתחת ומייצרת מגוון רחב של מאפים ומשווקת אותם בפריסה ארצית לסניפי הרשת, ולשוק הקמעוני בהם מבחר של בתי מאפה, מסעדות, פיצריות ובתי קפה.

קולאז' תמונות של לחמים שונים

כבר בהגעי לרחבת המפעל הגיעו לאפי ניחוחות מטריפים של לחמים טריים אשר רמזו לי על העתיד לבוא, ובכניסה קיבלו את פני בפנים מחייכות וחלוקי בד לבנים נתן גוטנברג, מנכ"ל גידרון, ונגה לוסטיג מנהלת השיווק. תוך מספר רגעים הייתי לבושה גם אני מכף רגל ועד ראש בחלוק לבן וכובע והובלתי אחר כבוד אל פס הייצור של הלחמים והלחמניות.
טוב, מה אגיד לכם? הריח במקום איים להשבית כל חלקה טובה בצידו האחראי על הזיכרון של המוח, ולגמרי שכחתי את הדיאטה שגזרתי על עצמי כשכל מה שאני מחכה לו זה להגיע לקו הסיום. כלומר, לאיזו חלה טרייה שתיפול לי לידיים.

קולאז' תמונות של שלבי הכנת חלה

שמחתי לראות שהמפעל מבהיק בנקיונו ואלמלא היה מדובר במפעל המייצר כ-2500 טון מוצרים מדי חודש, הייתי נוטה לחשוב שמדובר במטבח הביתי שלי, וזאת עקב הטיפול האישי שעוברים המוצרים. החלה נקלעת על ידי עובדות מיומנות, עוברת התפחה, ולאחר מכן נמרחת בביצה ושומשום. ממש כמו בבית. גם שאר המאפים: בסיסי הפיצה, הבגטים, הלחמים והלחמניות, עוברים את אותו התהליך, מכונות משולבות באנשים המעניקים למוצרים את הטאץ' הסופי ובכך מעלים את המוצרים לדרגה מעולה באיכות ביתית של ממש, ושלא לדבר על המגוון הרחב של המאפים: לחמי שאור ושיפון המשופעים בתוספות כגון צימוקים, אגוזים וזיתים, לחמי דגנים נפלאים, לחמים איטלקיים כג'בטות ופוקצ'ות עם תוספות שונות, לחמניות מקמחים שונים – לבן, מלא, בייגל'ס ועוד ועוד…
המאפים המיוצרים במפעל, עוברים כשהם קפואים לרשתות השיווק ושם נאפים במקום ונמכרים ללקוחות כשהם טריים וריחניים.

קולאז' תמונות של שלבי הכנת לחם

לפני שמגיעים לחלה הטרייה, נעבור לפינת הידעת?!

הידעתם שאם אתם עורכים סעודה חגיגית או ארוחת חג, יש אפשרות להזמין בסניף שופרסל חלת ענק והמפעל יכין אותה במיוחד עבורכם? אז הנה. זהו פרט שלא ידעתי ושמחתי מאד לגלות, ואין ספק שאני בהחלט הולכת לנצל את הרעיון הזה, במיוחד עקב החג הממשמש ובא.

תמונה של חלה

מצויידת בהשראה ועמוסת ניחוחות, לקחתי איתי הביתה מבחר סוגים של לחמים ולחמניות וניגשתי למלאכה:


לחמניה כפרית ארוכה עם חביתת ירק וטחינה

חביתת ירק מופלאה שמכינים בשניות כשממהרים

תמונה של לחמנייה כפרית ארוכה עם חביתת ירק וטחינה

החומרים:

  • לחמניה כפרית ארוכה גידרון
  • 2 ביצים
  • 1 בצל קצוץ מטוגן (טיפ – ניתן להקפיא בצל מטוגן ולשמור בקוביות קרח ולהשתמש כשצריך)
  • 2 תיבוליות קפואות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 תיבולית קפואה כוסברה קצוצה
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות טחינה מוכנה (ביתית או קנויה)
  • כמה פרוסות של עגבניות פרוסות
  • מלפפון חמוץ פרוס
  • ספריי שמן


ההכנה:

  1. מפשירים את התיבוליות במיקרו כ-30 שניות ומועכים במזלג.
  2. טורפים בצלחת עמוקה את הביצים, מוסיפים את התיבוליות וממליחים ומפלפלים מעט.
  3. מניחים מחבת עם ציפוי נון סטיק על אש גדולה ומרססים בספריי שמן.
  4. מעבירים את תערובת הביצים ומטגנים כשתי דקות עד שהחביתה מתרוממת בקלות בצד אחד בעזרת מזלג. הופכים ומטגנים עוד כדקה.
  5. חותכים את הלחמניה לשניים, מורחים את החלק התחתון והעליון שלה בטחינה ומניחים בתוכה את החביתה.
  6. מוסיפים את הירקות וסוגרים היטב בניילון נצמד עד לשימוש.

 

לחמניית פנינו עם איולי חרדל ופסטרמה

גיוון נחמד לקלאסיקה האהובה והמוכרת

תמונה של לחמניית פנינו עם איולי חרדל ופסטרמה

החומרים:

  • לחמניית פנינו גידרון
  • 3-4 פרוסות פסטרמה מכל סוג שאוהבים
  • 2 כפות מיונז
  • 1 כפית חרדל
  • טיפת דבש
  • מלח
  • 2 עלים של חסה מסולסלת
  • 2 טבעות בצל אדום
  • עגבניה פרוסה


ההכנה:

  1. מערבבים את המיונז עם החרדל והדבש, ממליחים מעט.
  2. חותכים את הלחמניה באמצע ומורחים את שני צידיה בממרח.
  3. מסדרים בתוך הלחמניה את הפסטרמה והירקות וסוגרים.
  4. שומרים בניילון נצמד עד לשימוש.

 

בוקר ישראלי -לחם דגנים עם אבוקדו וצפתית

סנדוויץ בריאות אמיתי שהוא גם חגיגה לעיניים ולחיך

תמונה של לחם דגנים עם אבוקדו וצפתית

החומרים:

  • לחם דגנים גידרון
  • ממרח עגבניות מיובשות (קנוי)
  • גבינה צפתית 5%
  • אבוקדו בשל
  • פרוסות עגבניה
  • פרוסות של בצל סגול


ההכנה:

  1. חותכים מלחם הדגנים שתי פרוסות כשהבסיס ביניהן נשאר מחובר. מניחים על משטח עבודה ופותחים כל פרוסה לכיוון אחר.
  2. בצד אחד מורחים קצת ממרח עגבניות מיובשות ומניחים עגבניות ובצל.
  3. בצד השני מניחים פרוסות של גבינה צפתית ואבוקדו.
  4. סוגרים את הסנדוויץ, ועוטפים בניילון נצמד עד לשימוש.

 

לחמניית המבורגר עם חמאת בוטנים והפתעות מתוקות

כי בלי משהו מתוק אי אפשר ודי לנו כבר משוקולד למריחה

תמונה של לחמניית המבורגר עם חמאת בוטנים והפתעות מתוקות

החומרים:

  • לחמניית המבורגר עגולה של גידרון
  • חמאת בוטנים
  • ריבת פטל או תות
  • בננה
  • ענבים


ההכנה
:

  1. חותכים את הלחמניה לשניים. צד אחד מורחים בחמאת בוטנים, צד שני בריבה.
  2. על חמאת הבוטנים מפזרים עיגולי בננות וענבים חתוכים לשניים.
  3. סוגרים את הסנדוויץ ומתאפקים לא לזלול לילדים…
  4. עוטפים בניילון נצמד עד לשימוש.

 

וקבלו עוד רעיון מתוק.

נכון שהתגעגעתם לקופסאות האוכל של פעם? אז היום ניתן למצוא קופסאות חדישות וזולות, במבחר גדול של עיצובים שמאפשרות לנו לצאת מהריבוע של הסנדוויץ' ובהתחשב גם בשעות הלימודים הארוכות, לצייד את הילדים גם בקצת יותר אוכל. אני חושבת שיהיה מאד נחמד לצרף לכריך גם כוסית קטנה עם ירקות חתוכים, ולקינוח – עוגת מיני מאפינס, שאגב מיוצרות אף הן במפעלי גידרון ומגיעות בטעמים של שוקולד, וניל, ולקראת החג גם – בטעם דבש!

תמונה של קופסת אוכל עם סנדוויץ', בקבוק מים, מאפין וירקות

זהו להיום. היתה לנו אתנחתא קלה מההכנות לחג לטובת ההכנות ליום הלימודים הראשון. אני מאחלת לכם מכאן שתפתחו את שנת הלימודים בשלום, ושתהא זו שנה פוריה וטובה לכם ולילדכם. אני פה, אשמח לקרוא את התגובות שלכם ולשמוע את הרעיונות שלכם לסנדוויצים שילדים אוהבים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס