חווית טעמים דרום אמריקאית עם הכנת צ'וריסוס ביתיים וקינוח מפתיע - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חווית טעמים דרום אמריקאית עם הכנת צ'וריסוס ביתיים וקינוח מפתיע

תמונה גרסת הדפסה

חווית טעמים דרום אמריקאית עם הכנת צ'וריסוס ביתיים וקינוח מפתיע

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 3-4

אחד המאכלים הפופולריים ביותר באמריקה הלטינית הוא הצ'וריסו. מאכל זה נאכל כמעט בכל מקום ממקסיקו עד ארגנטינה, כאשר כל אחד בוחר את דרך ההכנה הרצויה לו: על האש, בגריל או במחבת. בארגנטינה אוכלים אותו בשילוב עם לחם או לחמנייה, והשילוב הזה של צ'וריסו בתוך לחמניה נקרא צ'וריפאן – CHORIPAN .

בכדי ללמוד להכין את הצ'וריסוס הביתיים המושלמים, נפגשתי עם דליה אלחדף, בוגרת מאסטר שף 3 ומומחית בהכנת מאכלים לטיניים, ליום בישולים באווירה דרום אמריקאית וביחד הכנו מטעמים שהותאמו במיוחד לחיך הישראלי ולהכנה ביתית קלה ומהירה.

תמונה של סופייפיאס וצ'וריפאן

מה זה בעצם צ'וריסו? הרי בסופו של דבר מדובר בבשר טחון עם תיבול מיוחד שההבדל בינו לבין המבורגר, קבב או סתם קציצה הוא המעי שבו הוא עטוף. מכיוון שפה מדובר במתכון ביתי, ויתרנו על עטיפת המעי שדורשת מאמץ וכלים מיוחדים ובעצם השארנו את הבשר עם התיבול המיוחד לו, וכמובן שלא וויתרנו על הכנסתו ללחמנייה טובה עם רוטב צ'ימצ'ורי.

לקינוח הכנו לכם סופייפיאס – SOPAIPILLAS שזה אוכל רחוב צ'ילאני העשוי מבצק דלעת. את הסופייפיאס ניתן לאכול עם אבוקדו, עגבניות או רוטב על בסיס בצל פלפל ועגבניות. הגירסה שלפניכם היא מתוקה ואהובה במיוחד בבתים וברחוב הצ'יליאני.

אז אם כל התיאורים הללו לא הפכו אתכם כבר לרעבים, אותי הם כן. ולכן, קדימה לעבודה!

תמונה של צ'וריפאן

צ'וריפאן
לחמנייה עם צ'וריסו ביתי ורוטב צ'ימצ'ורי

החומרים:

  • 4 לחמניות אישיות (באגט, ג'אבטה או כל לחמניה שאוהבים)
  • 800 גרם בשר אנטרקוט עם שומן טחון גסעבה
  • ½ כוס חומץ יין אדום
  • ½ כפית כמון טחון
  • ½ כפית אורגנו
  • ¼ כפית צפורן טחונה
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כף מלח
  • ½ כף פפריקה מתוקה טחונה
  • ½ כף צ'ילי טחון
  • ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
  • ¼ כפית גרגרי כוסברה טחונים
  • ½ כפית של עלי דפנה טחונים
  • ½ כפית שום יבש טחון
  • מעט שמן לטיגון


אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את כל התבלינים היבשים. הכמות יוצאת גדולה יחסית וניתן לשמור את שארית התיבול בכלי אטום לפעם הבאה.
  2. מכניסים את הבשר הטחון לקערת המיקסר ומתחילים לערבב עם וו לישה תוך כדי הוספה הדרגתית של תערובת התבלינים. טועמים מעט, ומוסיפים עוד קצת תיבול בכל פעם עד לקבלת הטעם המתאים לכם (למרימים גבה: אני רוצה לציין כי טעימה על קצה הלשון של בשר בקר נא טרי אינה גורמת לנזק בריאותי. לגבי עוף – חל איסור מוחלט לעשות כך.)
    תמונה של טיגון הקציצה במחבת
  3. מוסיפים את החומץ בזרם איטי עד לקבלת תערובת דביקה מעט. אם התערובת לא יוצאת דביקה לאחר הוספת החומץ ניתן להוסיף כף או שתיים של מים.
  4. טועמים ומתקנים תיבול. טעם התבלינים צריך להיות מאד מורגש אך לא חזק מדי.
  5. בעזרת כפות ידיים לחות צרים קציצה בצורה של הלחמנייה (ממש לא חובה לתת לקציצה את צורת הנקניקייה המוכרת) ומטגנים במחבת חמה עם מעט שמן עד לעשייה הרצויה.

תמונה של רוטב צ'ימיצ'ורי בקערית

החומרים לצ'ימיצ'ורי (רצוי להכין מראש)

  • 1 כוס עלי פטרוזיליה שטופה, מיובשת וקצוצה דק
  • 1 כף גדושה של עלי אורגנו טרי וקצוץ דק
  • 1 בצל ירוק חתוך קטן מאוד
  • ½ פלפל צ'ילי חתוך לריבועים קטנטנים
  • 5 שיני שום קצוצים דק
  • ¼ כוס של חומץ יין אדום
  • ¼ כוס שמן זית או קנולה
  • ½ כוס מים רותחים שמערבבים עם 1 כפית מלח ומקררים

מערבבים יחד את הפטרוזיליה, האורגנו, הבצל הירוק, הצ'ילי והשום. מוסיפים את חומץ היין ומערבבים. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מוסיפים את המים המלוחים ומעבירים לכלי זכוכית אטום.

הרוטב נשמר עד שבועיים במקרר.

תמונה של צ'וריפאן ולצידו סופייפיאס

אופן הרכבת המנה:

  1. פורסים את הלחמנייה לאורך ומורחים בצד התחתון כף גדושה של הצ'ימיצ'ורי.
  2. שמים על הצד המרוח את הצ'וריסו ומעליו שמים עוד כף של רוטב.
  3. סוגרים את הלחמנייה ונהנים מכל ביס.

שימו לב – בניגוד לאופי הישראלי שאוהב מלא סלטים בתוך הלחמנייה, במקרה הזה אין צורך להוסיף ללחמנייה עוד מרכיבים משום שהסנדוויץ' מתובל היטב הן מבחינת הקציצה והן מבחינת הרוטב. כל תוספת תיפגע בטעם האותנטי. מקסימום אם מתעקשים אז לכו על סלט ירקות קטן ליד. זה הכל.

 

תמונה של סופייפיאס בסירופ סוכר קנים

סופייפיאס מופלא בסירופ סוכר קנים

חטיף מתוק וטעים

החומרים לבצק:

  • 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • מים לבישול
  • 2 כוסות קמח
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות חמאה מומסת או שמן קנולה
  • שמן קנולה לטיגון


החומרים לסירופ:

  • 450 גרם סוכר קנים (יש בכל סופר)
  • 800 מ"ל מים
  • מקל קינמון
  • ½ קליפת לימון
  • 20 גרם קורנפלור מעורבב עם קצת מים


אופן הכנת החטיפים:

  1. מבשלים את הדלעת במים עם כפית של מלח.
    כאשר הדלעת רכה מסירים מהאש, מסננים ומועכים לפירה. מצננים.
  2. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומניחים אותו בערימה על גבי משטח עבודה. יוצרים חור במרכז הערימה ומניחים בתוכו את הדלעת והחמאה המומסת.
  3. לשים היטב עד שמתקבל בצק אחיד ויבש. אם הבצק נשאר מעט רטוב ניתן להוסיף עוד קצת קמח.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת הסופייפיאס
  4. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול רחב בעובי של 1 ס"מ.
  5. בעזרת כוס יוצרים עיגולים ובמרכז כל עיגול נועצים מזלג ליצירת מספר חורים על מנת שהבצק לא יתנפח בזמן הטיגון.
  6. מחממים שמן במחבת עמוקה (השמן צריך להיות עמוק). מכניסים כל פעם כמה עיגולי הבצק לתוך השמן ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים על גבי נייר סופג.


אופן הכנת הסירופ סוכר:

  1. מרתיחים את הסוכר עם המים, הקינמון וקליפת הלימון כ-2 דקות. מוסיפים את הקורנפלור המעורבב במים ומביאים שוב לרתיחה.
  2. מכניסים לסירופ את החטיפים המטוגנים, מערבבים ומכסים אותם מכל הצדדים בסירופ.

תמונה של סופייפיאס בסירופ סוכר מוגשים בצלחת

מגישים ומתענגים על הטעם והמחמאות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס