חווית טעמים דרום אמריקאית לשבוע הגמר של המונדיאל | חלק א' - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חווית טעמים דרום אמריקאית לשבוע הגמר של המונדיאל – חלק א'

תמונה גרסת הדפסה

אוכל דרום אמריקאי לכבוד המונדיאל | דליה אלחדף

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

בחודש האחרון, גם אם אתם אינכם אוהדי כדורגל, קשה היה להתעלם ושלא להיסחף להתלהבות שאפפה חלק ניכר מהאוכלוסייה בארץ ובעולם, עם שידורי המונדיאל. אפילו אני, שאין לי מושג קלוש מהו ההבדל בין אופסייד לנבדל, מצאתי את עצמי חוטאת מדי פעם בהצצה אל המסך הגדול שם לא הבנתי מי נגד מי אבל אחרי שהתחלתי לבלבל את המוח עם יותר מדי שאלות שלחו אותי בבעיטה חופשית למטבח להכין כיבוד.

ואני, כששולחים אותי למטבח אני הולכת בשמחה, והפעם הגעתי עד למטבחה הפרטי של דליה אלחדף, שקיבלה אותי במאור פנים, עם חיוך כובש ומבטא דרום אמריקאי מתנגן. דליה, בוגרת העונה השלישית של מאסטר שף, ומי שצלחה והגיעה עד לחמישיית הגמר, תוך שהתבלטה במומחיותה בהכנת אוכל לטיני מגוון וחובק עולם, עם השפעה של כל הטעמים והניחוחות המיוחדים שהביאו עמם הספרדים, הפורטוגזים, האיטלקים, האפריקאים, היפנים וההולנדים שהגיעו לוונצואלה והשאירו את חותמם הקולינרי בה.

הרעיון שהפגיש בין שתינו, היה לפרגן לארץ המארחת את המונדיאל, ברזיל, בהכנה של נשנושים דרום אמריקאים, עם קריצה למאכלי אוכל רחוב פופולריים לכבוד שבוע הגמר של המונדיאל.

תמונה של חיתוך רוסטביף לפרוסות

אז תוך זלילת ארוחת בוקר וונצואלנית טיפוסית הכוללת "ארפה" (מן פיתות קטנות מקמח תירס) ושקשוקה פיקנטית בסגנון דרום אמריקאי, ורגע לפני שפשטנו שרוולים ונגשנו לעבודה, סיפרה לי דליה כי במדינות הלטיניות, בהן הכדורגל הוא כמו אוויר לנשימה, האוכל במהלך הצפייה במשחקי הכדורגל הוא חלק בלתי נפרד, ואם אצלנו מככבים הפיצוחים, האבטיח והביסלי, אצל הלטינים הכיבוד מבוסס בעיקרו על סנדוויצ'ים עם – בשר.. בשר.. ועוד בשר.

אז כדי שתוכלו גם אתם להתרווח מול המסך וליצור אווירה קולינרית שמחה אל מול המשחקים עם הטעמים, המראות והריחות ממש כמו הלטינים ברחבי העולם, התאמנו את המתכונים לחיך הישראלי המפונק, למזג האוויר החם שדורש כמה שפחות עבודה, ויצרנו עבורכם טעימה דרום אמריקאית לחווית מונדיאל מושלמת. והנה כבר מוגש לכם באהבה המתכון הראשון, שבעצם מורכב משלושה מתכונים נפרדים:


צ'יווטו – סנדוויץ' דרום אמריקאי מפסטרמה הודו ורוסטביף

פופולרי בוונצואלה, קולמביה, קובה ולא רק…

תמונה של צ'יווטו – סנדוויץ' דרום אמריקאי מפסטרמה הודו ורוסטביף

מהכמות יוצאים 6 סנדוויצ'ים גדושים בכל טוב
את הבשרים יש להכין לפחות יום מראש בכדי שיהיו קרים מאד, מה שיאפשר פריסה דקה ככל האפשר.

החומרים לפסטרמה הודו במרינדה דרום אמריקאית:

  • 1 חזה הודו (חצי פרפר) בגודל בינוני, ונקי משומן


להשריית הנתח:

  • מים לפי הצורך
  • מספר גרגרי פלפל שחור
  • 2 עלי דפנה
  • מספר גרגירי כוסברה
  • שיני שום קלופות משום שלם
  • בצל קטן קלוף וחצוי לשניים


למרינדה:

  • 3 כפות רוטב ברביקיו
  • כף קטשופ
  • כפית חרדל
  • כפית דבש או סילאן
  • כף שמן זית


אופן הכנת הפסטרמה:

  1. משרים בקערה את חזה ההודו לכמה שעות במים עם מלח, גרגרי פלפל שחור, עלי דפנה, גרגרי כוסברה, השום והבצל.
  2. מערבבים יחד את רוטב הברביקיו, הקטשופ, החרדל הדבש ושמן הזית, ומורחים את התערובת היטב על חזה ההודו. מכניסים לשעה למקרר.
  3. אופים חמש דקות בתנור מחומם מראש לחום של 220 מעלות ואז מורידים את חום התנור ל-170 מעלות. אופים כ-20 דקות תוך כדי שמדי פעם מורחים את הנתח ברוטב הניגר לתבנית.
    הפסטרמה מוכנה כשנתח ההודו מקבל צבע חום זהוב ויפה.
  4. מכניסים למקרר לצינון מלא.
  5. פורסים בעזרת סכין חדה לפרוסות דקיקות ככל הניתן.

תמונה של פסטרמה הודו במרינדה דרום אמריקאית

 

החומרים לרוסטביף מפולפל:

  • נתח פילה בקר או אנטריקוט במשקל של כ-600 גרם
  • 3 כפות פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות גרגרי חרדל.
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמן זית או קנולה


אופן הכנת הרוסטביף:

  1. מערבבים את התבלינים היבשים ומורחים את התערובת על הבשר מכל הכיוונים.
  2. במחבת רחבה ועמוקה מחממים את השמן ומטגנים את נתח הבשר בין 12-15 דקות, תלוי בעובי הבשר. תוך כדי שהופכים אותו מדי פעם כך שכל הצדדים יעברו טיגון. (אם אוהבים את הבשר קצת יותר עשוי, ניתן לטגן חמש דקות נוספות). אם מעוניינים לעבוד עם מדחום, הבשר יהיה מוכן לרמת מדיום כאשר הטמפרטורה שלו מגיעה לבין 140-150 מעלות.
  3. מכניסים למקרר לצינון מלא.
  4. פורסים בעזרת סכין חדה לפרוסות דקיקות ככל הניתן.

תמונה של רוסטביף מפולפל

 

החומרים להרכבת הסנדוויץ:

  • 10-12 פרוסות של לחם קסטן (לחם שהפרוסות ממנו יוצאות בצורת ריבוע גדול)
    **כמובן שניתן להשתמש גם בבגט, ג'בטה או בכל סוג של לחם אחר שאוהבים
  • מלפפון חמוץ חתוך לעיגולים דקים
  • חרדל
  • מיונז
  • מלח גס
  • מעט מרגרינה בטעם חמאה


אופן הרכבת המנה:

  1. מניחים שתי פרוסות לחם על משטח העבודה, מורחים על צידה הגלוי של כל פרוסה מיונז ומעליה מורחים חרדל.
  2. את אחת הפרוסות מרפדים בשכבה שלמה של מלפפונים חמוצים.
  3. על המלפפונים החמוצים מניחים שכבה עבה של פרוסות דקיקות של רוסטביף, זורים מעט מלח גס וממשיכים להערים ערימה נוספת ומכובדת של פסטרמה הודו.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת הסנדוויץ'
    תמונה של הסנדוויצ'ים המוכנים
  4. סוגרים את הסנדוויץ', מורחים מעט מרגרינה בטעם חמאה על חלקו העליון של הלחם ומכניסים לטוסטר לחיץ עם פסים. נותנים לטוסט להיחרך מספר דקות ואז הופכים את הסנדוויץ' לכיוון השני של הפסים כך שתתקבל דוגמת הריבועים על הלחם.
  5. מגישים עם בירה צוננת ונהנים מהחיים.

ביום חמישי, חלקו השני של היום החוויתי עם עוד מתכונים דרום אמריקאים טעימים לשבוע הגורלי של המשחקים ולגמר המונדיאל. בינתיים, אתם מוזמנים להכין ולרוץ לספר לנו איך יצא.

בתאבון! או כמו שאומרים בספרדית – BUEN PROVECHO !!!

תמונה של סנדוויץ' מוגש לצד קערת צ'יפס

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס