דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חגיגת ברוסקטות ב-3 טעמים

תמונה גרסת הדפסה

3 רעיונות להכנת ברוסקטות שיכבשו כל מסיבה!

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 10

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

מסיבות סוף השנה האזרחית כבר ממש מעבר לפינה, ובין אם אתם מאלה שמפיקים מסיבה נוצצת או שסתם מתכננים לבלות את הערב הזה מתחת לפוך, אני בטוחה שלא תתנגדו לזלול את אחת או את כל אחת מהברוסקטות העמוסות כל טוב שלפניכם.

ברוסקטה היא בעצם פרוסה קלויה שנהוג להכין מלחם או מבגט שחותכים בצורה אלכסונית, ואשר עליה מניחים הרכב קטן של טעמים, שיוצר מראה משובב נפשר ומעניק לחיך חגיגה קולינרית נפלאה בביס אחד קטן.

אפשר ואפילו רצוי להשתמש בבגט מאתמול. את הטופינג של הברוסקטות אנו נכין בזריזות מראש ורגע לפני ההגשה פשוט נניח אותם על הפרוסות ונסדר יפה על מגש.

מגש עם ברוסקטות

החומרים לברוסקטות:

1 בגט
1/2 כוס שמן זית
1 שן שום כתושה

מכינים כך:

  1. פורסים את הבגט לפרוסות אלכסוניות בעובי של כ-2 ס"מ.
  2. מערבבים את שמן הזית עם השום הכתוש, ומורחים את הפרוסות.
  3. אופים בתנור בחום של 200 מעלות עד להזהבה.
  4. מוציאים מהתנור ומצננים.

על אלה מניחים את אחד או יותר מהרעיונות המוצאים:

ברוסקטה עם סלט עגבניות

5 עגבניות בשלות ומוצקות
2 פלפלים ירוקים מתוקים
1 שן שום כתושה
1 כף שמן זית
1כף מיץ לימון
1/2 כפית מלח

  1. חותכים את העגבניות ואת הפלפלים לקוביות, מערבבים עם שאר החומרים.
  2. מניחים ערימה נעה מן הסלט על כל פרוסת בגט אפויה.
    עגבניות ועגבניות חתוכות

ברוסקטה עם סלט עלי בייבי ותותים

100 גרם עלי בייבי
גבינת ברי משובחת
תותי שדה
1 כף חומץ בלסמי
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח

  1. מערבבים את עלי הבייבי עם החומץ הבלסמי, שמן הזית והמלח.
  2. מניחים ערימה נאה מן הסלט על הבגט האפוי.
  3. פורסים פרוסות דקות מגבינת הברי ומניחים על כל בגט פרוסה על הסלט.
  4. פורסים את התותים ומניחים שתי פרוסות תותים על כל פרוסת גבינה.
    ברוסקטות

ברוסקטה עם אגסים וגבינה כחולה (מעדן מטורף)

1-2 אגסים בהתאם לכמות הנדרשת
1 גבינה כחולה
מספר אגוזי מלך
דבש

  1. מפוררים מעט גבינה כחולה על כל בגט.
  2. פורסים את האגסים לפרוסות דקיקות לאורכם כך שתישמר צורת האגס.
  3. מניחים על הגבינה פרוסת אגס.
  4. מפוררים עוד קצת גבינת ברי על האגס.
  5. מכניסים למיקרוגל ומחממים 20 שניות בדיוק, כדי שהגבינה תימס מעט.
  6. קולים מעט את האגוזים, ומניחים על כל פרוסה אגוז.
  7. מזליפים מעט דבש ומגישים מיד.
    ברוסקטות

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

בושם בודקים ישירות על העור

ככה תדעי מה הריח האמיתי שלו

בושם זהה יכול להריח שונה על נשים שונות, לכן אל תתפתי לקנות אוטומטית את הבושם שאהבת על אישה אחרת לפני שבדקת אותו על עצמך.