מתכון לקנלוני חלומי במלית גבינת ריקוטה ובטטה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חגיגה בלבן וכתום – קנלוני חלומי במלית ריקוטה ובטטה

תמונה גרסת הדפסה

חגיגה בלבן וכתום – קנלוני חלומי במלית ריקוטה ובטטה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

אחת המנות שתמיד יהיה לה מקום של כבוד בארוחת חג השבועות היא הקנלוני. מבחינתי זו מנה שתמיד יש לה קהל אוהד מסביב לשולחן ואשר ניתן לגוון ולשדרג ולהכין בכל פעם בטעם ובסגנון שונה עם אין סוף שילובים ורעיונות.

הקנלוני, שפירוש שמו באיטלקית מעיד על צורתו: "צינורות גדולים", מגיע היום ארוז ומוכן לשימוש ואינו צורך כל הכנה מוקדמת, כך שכל מה שנותר לנו זה להחליט מהם הטעמים שאותם נרצה לשלב הפעם במלית, ואיזה רוטב יעטוף את הפסטה המגולגלת הזו ויביא אותה לכדי שלמות.

הפעם החלטתי למלא את הקנלוני בתערובת גבינות שהבולטת בהן היא גבינת ריקוטה וכן בבטטה. שילובם של שני אלה גם יחד מייצר מלית מעודנת ומתקתקה מעט, כשאת הקנלוני הממולאים עוטפות שתי שכבות נפלאות של רוטב: עגבניות ובשמל שמנת קטיפתי. השתיים מתמזגות בצורה מושלמת עם טעם המלית ובצבע המשגע שהן מעניקות למנה.

כפי שאמרתי, אין כל צורך בהכנה מוקדמת ולכן ההכנה היא קלה לאין שיעור. מכינים את המלית בערבוב פשוט של המוצרים, ובכדי למלא את הקנלוני בקלות ובמהירות משתמשים בפטנט פשוט של הכנסת המלית לשקית זילוף חד פעמית, ופשוט מזליפים את המלית פנימה.

לאחר שמסיימים להכין את המנה, ולפני האפייה, רצוי להשאירה במקרר לכמה שעות. בזמן הזה הרוטב מרכך את צינורות הפסטה והמנה יוצאת רכה ונימוחה, וזה בעצם הפטנט השני להצלחה מובטחת.

תמונה של הקנלוני מוגש בתבנית


החומרים:

לקנלוני:

  • 1 חבילה קנלוני
  • 3 בטטות בגודל בינוני (כ-500 גרם)
  • 500 גרם גבינת ריקוטה
  • 125 גרם גבינה בולגרית
  • 100 גרם גבינת קשקוול מגורדת
  • 1 כפית מלח


לרוטב עגבניות:

  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • מלח


לרוטב שמנת בשמל:

  • 25 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול 10%
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1/2 כפית מלח


בנוסף צריך:

  • שקית זילוף חד פעמית
  • נייר אלומיניום

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הבטטות ומקרצפים היטב את קליפתן.
  2. מכניסים למיקרוגל ל 8-10 דקות עד שהבטטות מתרככות. יוצרים חתך בקליפה ובעזרת כף מוציאים את פנים הבטטה. ממליחים, מעבירים לקערה, ומועכים בממחה לפירה.
  3. מוסיפים את כל גבינות המילוי לקערה ומערבבים היטב. רצוי אפילו לעשות את הפעולה הזו על ידי לישה של החומרים כך שהגבינות הקשות יתפוררו היטב לתערובת חלקה.
  4. ממלאים שקית זילוף בתערובת וגוזרים את הקצה שלה. החור שנוצר בקצה השקית צריך להיות בגודל המתאים בכדי להיכנס אל תוך גליל הקנלוני וגם רחב מספיק בכדי שהמלית תצא מתוכו בקלות.
  5. ממלאים את כל גלילי הקנלוני בתערובת ומניחים אותם זה לצד זה בתבנית המותאמת לתנור.
  6. מערבבים את כל חומרי רוטב העגבניות ושופכים על הקנלוני.

קולאז' תמונות של שלבי הכנת הקנלוני

מכינים את רוטב הבשמל:

  1. ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים שתי כפות קמח. מערבבים עד שמתקבלת תערובת מוצקה. מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה ואת השום הכתוש ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים מספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה ומסירים מהאש.
  3. שופכים בזהירות את הרביכה על רוטב העגבניות ומשתדלים שיכסה כמה שיותר את פני השטח. יחד עם זאת אין צורך לכסות את הכל בצורה מוחלטת וזה דווקא נחמד ששכבת העגבניות מציצה תחת השכבה הלבנה.
  4. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום.
  5. בשלב זה ניתן לאפות מיד את הקנלוני אך מומלץ להשאירו במקרר לכמה שעות טרם האפיה.
    מכניסים לתנור ואופים בחום של 200 מעלות כ-45 דקות.
  6. מסירים את נייר האלומיניום, מכוונים את התנור למצב גריל ומזהיבים את המאפה עוד מספר דקות.

תמונה של הקנלוני לאחר שחתכו ממנו פרוסה

בשלב זה הריח הנישא מן התנור מאיים להטריף את כל החושים. חכו, תיכף מגיעים אורחים!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס