מתכון לזיוה - מאפה גבינות מלוח מבצק פילאס
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

זיוה - מאפה גבינות מלוח מבצק פילאס

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה זיוה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 4 יחידות (אפשר להכפיל כמויות)

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

זוכרים את רשת המסעדות "נרגילה"? איך היינו אוהבים לשבת שם לאחר בילוי לילי, להזמין 'פתות' מקרעי מלאווח או את ה-'זיווה', המפורסמת שלהם, ולחזור הביתה שבעים ומאושרים.

אז במסגרת הטרנד הנוסטלגי ששטף אותנו לאחרונה, החלטנו לשחזר את המנה האהובה הזו בבית, ועל הדרך לקבל ארוחת ערב טעימה וקצת שונה. מתנגדים לרעיון לא נמצאו, ותוך זמן קצר מילאו את הבית ניחוחות של מאפה גבינתי, שלצד ביצה קשה, עגבניות מרוסקות, וכמובן סחוג, הפך את הארוחה לחגיגה של ממש.

אל המלית הגבינתית הוספתי זיתים אך כמובן שאתם יכולים לשחק עם התוספות לפי הטעמים שאתם אוהבים: גרגרי תירס, פטריות, בצל מטוגן וכיוצא בזה.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

1/2 קילו בצק פילאס (חבילה)

למילוי:

125 גרם גבינה לבנה 5%
125 גרם גבינה בולגרית 5%
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
3 כפות זיתים פרוסים
2 כפות שטוחות סולת
1 ביצה

לציפוי:

1 ביצה טרופה
שומשום

מכינים:

  1. מפשירים את בצק הפילאס במקרר, ועובדים איתו כשהוא קר מאד.
  2. מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
  3. פורסים את בצק הפילאס על משטח עבודה.
  4. חותכים את הבצק לארבע חלקים שווים.
  5. מניחים 1/4 מכמות המלית לרוחב כל חלק, סוגרים פנימה את השוליים ומגלגלים לגליל.
  6. מקפלים את הגליל לצורת פרסה, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. מורחים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  8. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-45 או עד להזהבה מלאה ויפה.
  9. מגישים חם.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס