מתכון לורניקי במילוי פירה עם בצל מקורמל - מגזין שופרסל.
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ורניקי במילוי פירה עם בצל מקורמל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לורניקי במילוי פירה עם בצל מקורמל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: כ-25 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

חלקכם מכירים אותם בשם קרפלך או פירוגי, אבל באמת שלא צריך כותרת מיוחדת כדי להכין בבית ורניקס מופלאים שמחביאים בתוכם מלית קטנה וטעימה.

מודה ומתוודה שעד היום אם חשקה נפשי באותם כיסונים עדינים, הייתי חוטאת בחליטת אלה הקפואים מהסופר, אבל משהחלטתי לנסות ולהכין בבית, הופתעתי הן מקלות ההכנה והן מההבדל הגדול במרקם ובטעם. הבצק מאד רך ונוח לעבודה, הורניקס לא מתפרקים בבישול, כפי שחששתי שיקרה, ובאופן כללי היה כיף מאד גדול להכין אותם.

המילוי שבחרתי להכין הפעם היה של פירה תפוחי אדמה קלאסי. רידדתי וקיפלתי בצק שהוכן בשתי דקות ממש, ואחרי בישול מהיר במים רותחים, חיכו לי ורניקס שמנמנים וטעימים, שכוסו מיד בערימת בצל מקורמל, הוגשו לשולחן ונזללו תוך שניות.

ורניקי

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

עבור הבצק:

2.5 כוסות קמח לבן
1 ביצה
1/3 כוס שמן
½ כוס מים
½ כפית מלח

עבור המלית:

2 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל קטן
¼ כוס שמן קנולה
1 כפית שטוחה מלח
מתכון לורינקי

עבור הבצל המקורמל:

1 בצל גדול
1 כף סוכר חום
קורט מלח
2 כפות שמן קנולה

עוד צריך:

מעט קמח לקימוח משטח העבודה
מערוך
חורצן בקוטר של כ-3 ס"מ או כוס

מכינים את הבצק:

מכניסים את כל המרכיבים לקערת המערבל, ומעברבלים עם וו לישה במשך כשתי דקות עד שמתקבל בצק אחיד. מכניסים את הבצק לשעה למקרר.

בצק לורינקי

מכינים את המלית:

  1. קולפים את תפוחי האדמה, וחתוכים לקוביות גדולות, ומבשלים במים עד לריכוך. מסננים ומחזירים את תפוחי האדמה לסיר.
  2. מחזירים את הסיר לכיריים עם להבה בינונית, ומערבבים במשך דקה את תפוחי האדמה לאידוי הנוזלים.
  3. מועכים את תפוחי האדמה לפירה, ומכבים את האש.
  4. קוצצים את הבצל, מטגנים אותו עד להזהבה, ומוסיפים לפירה ביחד עם המלח. מערבבים ומצננים מעט.
    יוצרים מהבצק עיגולים לוורינקי
    שמים מילוי לורינקי

מכינים את הבצל המקורמל:

  1. קולפים את הבצל חותכים אותו לרצועות, ומטגנים בשמן עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הסוכר והמלח, מערבבים יחד תוך כדי טיגון במשך עוד חצי דקה ומכבים את האש.

ממלאים את הורניקס ומבשלים:

  1. מקמחים משטח עבודה.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מניחים חלק אחד על המשטח המקומח, ומרדדים עד כמה שניתן לעלה כמה שיותר גדול.
  3. חורצים עיגולים בבצק, ובמרכז כל עיגול מניחים תלולית של מלית, ומקפלים את העיגול לשניים.
  4. מהדקים את השוליים, ומועכים מעט את התלולית של המלית שנוצרה במרכז הכיסון.
  5. חוזרים על הפעולה עם כל עיגולי הבצק.
  6. משתמשים גם בחלקו השני של הבצק, ואת השאריות מאחדים מחדש על ידי לישה קצרה בידיים, ומרדדים. כך עד שנגמר הבצק.
    יוצרים צורה של כיסונים לורינקי
  7. מרתיחים מים בסיר וזורקים בעדינות בכל פעם 3-4 כיסונים לתוך המים הרותחים.
  8. הכיסונים לרגע צוללים מטה ולאחר זמן קצר צפים למעלה. ברגע שהם צפים, מחכים חצי דקה ומוציאים מהמים.
  9. לפעמים הכיסונים נדבקים מעט לתחתית ולא מתרוממים, ואז אפשר לתת להם דחיפה קטנה עם מזלג כדי לעזור להם לצוף.
  10. מניחים את הורניקס המבושלים בצלחת הגשה, מפזרים בנדיבות בצל מקורמל ומגישים.
    בתאבון - מתכון לורינקי

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס