אורז פינוקים עם שקדים וצימוקים | מתכון טבעוני - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

התוספת החגיגית ביותר שיש – אורז פינוקים ופיצוחים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לאורז פינוקים עם שקדים וצימוקים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

פרויקט ראש השנה שלנו ממשיך, והנה הגיע הרגע ששום שולחן חג לא שלם בלעדיו: התוספת! והפעם זו שתהיה מושלמת לצד המנה העיקרית שלנו לחג, היא של אורז חגיגי במיוחד, שיספוג בהנאה את טעמי הרוטב המופלאים שלה.

תמיד תעלה השאלה מה עוד אפשר לחדש ולגוון עם אורז, ומסתבר שכל החוכמה היא לקחת את אותו מתכון אהוב, ולשדרג אותו בעזרת טעמים מיוחדים ופרזנטציה ייחודית שתהפוך אותו למשהו שונה מהרגיל.

הפעם יעשה זאת כתר מלכותי של פיצוחים ופינוקים, שילהיב את הסועדים, ויפנק את העין והחיך.

תמונה של האורז בצלחת הגשה

החומרים:

לאורז לבן וצח כשלג:

  • 2 כוסות אורז לבן מכל סוג שרוצים
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • מלח לפי הטעם


לכתר פיצוחים ופינוקים:

  • 1 בצל גדול
  • 100 גרם קשיו טבעי
  • 100 גרם שקדים מולבנים חצויים
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 100 גרם חמוציות
  • קורט קינמון
  • קורט מלח
  • שמן קנולה לטיגון

תמונה של המרכיבים לכתר פינוקים ופיצוחים

מכינים את האורז:

  1. מחממים מעט את השמן בסיר ומטגנים מעט את האורז תוך כדי ערבוב, עד שהוא הופך להיות מעט שקוף.
  2. מוסיפים את המים הרותחים ואת המלח ומביאים לרתיחה חוזרת.
  3. מכסים במכסה, מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות עד שהאורז מתרכך.
  4. מכבים את האש ומשאירים תחת מכסה סגור לעוד רבע שעה.

תמונה של האורז בתוך רינג

מכינים את תערובת הפיצוחים והפינוקים:

  1. משרים את הצימוקים ואת החמוציות במים למשך כרבע שעה. מסננים.
  2. קולפים את הבצל וחותכים אותו לרצועות.
  3. מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה, מעבירים לצלחת.
  4. באותה המחבת מטגנים קלות את הקשיו ואת השקדים, תוך כדי ערבוב, עד שהם מזהיבים קלות, ומעבירים לצלחת עם הבצל. מערבבים.
  5. לאותה המחבת מעבירים את הצימוקים והחמוציות המסוננים, ובוזקים קורט קינמון וקורט מלח.
  6. מטגנים שתי דקות תוך כדי ערבוב.

תמונה של תערובות הפינוקים והפיצוחים

 

ההגשה:

  1. מניחים על צלחת הגשה רינג בקוטר של 20 ס"מ, ודוחסים לתוכו את האורז.
  2. ממלאים את הרינג עד לגובה של 3/4 כך שיישאר קצת מקום לתוספות.
  3. על האורז מפזרים את תערובת החמוציות צימוקים, ומעליהם את תערובת הבצל/קשיו/שקדים.
  4. מסירים את הרינג בזהירות, מתעלפים מהמראה היפה שנוצר, ומגישים!

תמונה של אורז פינוקים פיצוחים בצלחת הגשה

בהמשך השבוע, הרגע שכולם מחכים לו – הקינוח! שווה לחכות.

למתכונים טבעוניים נוספים ליחצו כאן 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס