מתכון לפרחי פילו במלית דג ודלעת מקורמלים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

הראשונה לחג – פרחי פילו במלית דג ודלעת מקורמלים בדבש ושקדים

תמונה גרסת הדפסה

מנה ראשונה חגיגית– מתכון פרחי פילו במלית דג ודלעת מקורמלים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

לא להאמין, אבל ראש השנה כבר כמעט כאן, וזה בדיוק הזמן להפסיק להתלבט, ולהחליט אילו מכל הרעיונות והמתכונים שחיכו לשעת כושר, יככבו הפעם בארוחת החג, ויהפכו אותה לבלתי נשכחת.

כמדי שנה, וכנאמנה למסורת רבת השנים בבלוג, אני גאה ונרגשת לפצוח בפרויקט ראש השנה שלנו, אשר בו תקבלו את כל המנות לחג, כשהן עטופות בלוח זמנים מפורט, ורשימת קניות מלאה, שיהפכו את הארוחה ללא רק טעימה אלא גם קלה לביצוע.

וזה הרגע להציג בפניכם את המנה הראשונה שלנו: פרחי פילו ענוגים, במלית נהדרת וצבעונית של קוביות דג ודלעת שניצלו וקורמלו עם עשבי תיבול ברוטב עדין ומתקתק של חומץ בלסמי ודבש.

שקדים קלויים משלימים את המראה והטעם, והרי לכם מנת פתיחה יפיפייה ומושלמת לארוחת החג.

תמונה של פרחי פילו במלית דג בצלחת הגשה ומוגשים בצלחת אישית לצד כוס יין אדום

אז מה צריך עבור 10 מנות?

  • 5 דפי פילו מופשרים
  • 500 גרם פילה דג נטול עור (כמובן שרצוי טרי, אני השתמשתי במוסר ים אך אפשר לבחור בכל דג שרוצים)
  • רבע דלעת
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף דבש
  • תרסיס שמן
  • שמן זית
  • מלח
  • פתיתי צ'ילי מיובשים
  • 50 גרם שקדים מולבנים גרוסים קלויים
  • בנוסף צריך – תבנית למאפינס

תמונה של המצרכים להכנת המתכון

אופן ההכנה:

מכינים את פרחי הפילו:

  1. מניחים את דפי הפילו אחד על השני וחוצים לאורך ולרוחב, לקבלת ארבעה ריבועים שווים.
  2. מניחים את הריבועים זה על זה.
  3. מרססים בשמן את קעריות המאפינס שבתבנית ומניחים בכל אחת מהן ריבוע פילו.
  4. מרססים גם את ריבועי הבצק, ומעל כל אחד מהם מניחים ריבוע בצק נוסף. רצוי בזווית מעט שונה מהבצק התחתון, כך שהקצוות התחתונים יבצבצו מבעד לקצוות העליונים.
  5. מרססים שוב בשמן, ומכניסים לתנור מחומם לחום של 170 מעלות.
  6. אופים כעשרים דקות עד שהמאפים מזהיבים.
  7. מצננים בטמפרטורת החדר.

תמונה של פרחי הפילו בקעריות מאפינס לפני האפייה

מכינים את המלית:

  1. כמה מילים בנוגע לדג: מכיוון שאנחנו חותכים אותו לקוביות, ובמידה ומדובר בדג טרי, שכמובן רצוי למתכון זה, יש לבקש ממוכר הדגים, להסיר גם את העור, בזמן הפילוט. מכאן ההתעסקות איתו בבית תהיה אפסית.
  2. חותכים את הדג לקוביות בגודל של כ-2*2 ס"מ, ומניחים בתבנית התנור, על גבי נייר אפייה.
  3. קולפים את הדלעת, וחותכים אותה לקוביות קטנות בגודל של 1*1 ס"מ, ומנחים אותה בתבנית לצד קוביות הדג.
  4. מזליפים על קוביות הדג והדלעת שמן זית, ובוזקים מעט מלח ופתיתי צ'ילי מיובשים.
  5. אופים בחום של 170 מעלות כעשרים דקות עד אשר הדג מוכן והדלעת מתחילה להתרכך. (היא צריכה להישאר מעט אל דנטה)

תמונה של קוביות הדגים והדלעת בתבנית אפייה

מקרמלים:

  1. מחממים במחבת מעט שמן זית ומקפיצים בתוכה מעט את שיני השום הכתושות.
  2. מוסיפים את קוביות הדג והדלעת ואת עשבי התיבול הקצוצים, ומערבבים בעדינות.
  3. מוסיפים את החומץ הבלסמי ואת הדבש, מתבלים בעוד טיפת מלח, ערבוב עדין אחרון ומכבים את האש.

גם את פרחי הפילו, וגם את המלית ניתן להכין מראש. את פרחי הפילו לשמור בכלי אטום על השיש, ואת המלית במקרר עד 24 שעות, ומחממים שוב במחבת לפני ההגשה.

תמונה של פרח פילו מוגש בצלחת לצד כוס יין אדום

ההגשה:

מניחים פרח פרח פילו במרכז הצלחת, ממלאים במלית הדג והדלעת, בוזקים מעט שקדים קלויים, מגישים, ונהנים מהמחמאות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס