סנדוויץ' עסיסי כשר לפסח עם חביתת ירק מופלאה (עיג'ה) - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

הפסח הזה תאכלו – סנדוויץ' עסיסי כשר לפסח עם חביתת ירק מופלאה (עיג'ה)

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחביתת ירק (עיג'ה) במיני ג'בטות נטולות גלוטן

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

האנשים בפסח מתחלקים לשני חלקים: אלה שמתלוננים כל היום שאין להם מה לאכול, ואלה שמסתובבים כל היום ומתלוננים שהם אוכלים יותר מדי.

אני לצערי משתייכת לקבוצה השניה, שכן אני מאד אוהבת מצות, בעיקר כשהן מגיעות עם מריחה של שוקולד או ריבת תותים ביתית שאבא שלי לא מוותר ושולח לי כל שנה, או בצורת מצה בריי ופשטידות מסורתיות שעוברות אצלנו מדור לדור ואין פסח בלעדיהן.

לטובת כל אלה שמצות לא מדברות אליהם, בלשון המעטה, או שמחפשים לגוון עם משהו שקצת יותר דומה ללחם אמתי במהלך החג, ניתן למצוא היום ברשת השיווק שופרסל לחמניות מיני ג'בטה רכות ונפלאות של מאפיית "גידרון" להכנת כריכים, שמגיעות באריזת וואקום הכוללת ארבע יחידות במארז והנמכרות מחוץ למקפיא בתוקף לשבועיים.

המיני ג'בטות נטולות גלוטן ולכן מתאימות לנמנעים ממנו לאורך כל השנה ולא רק בפסח.

תמונה של רביעיית מאפה מיני ג'בטה כשר לפסח

אז לי באופן אישי ג'בטה מתקשרת באופן טבעי עם איזו חביתת ירק עסיסית, ולכן החלטתי לפנק את עצמי וגם אתכם בסנדוויץ' בריאות כמו שצריך עם עיג'ה שמנמנה ועגלגלה שמתאימה בול להכנה בפסח, ובכלל בכל יום אחר בשנה כשמחפשים איזה משהו טעים לארוחה.

תמונה של חביתות הירק בצלחת


החומרים: (ל-6 חביתות ירק)

  • 1 בצל
  • 1 תפוח אדמה
  • 5 עלי מנגולד
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום כתושה
  • 4 ביצים
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
  • שמן לטיגון
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן במחבת. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה.
  2. בזמן שהבצל מיטגן, קולפים תפוח אדמה ומגרדים אותו בפומפיה דקה. מוסיפים את תפוח האדמה המגורד לבצל המטוגן וממשיכים לטגן יחד תוך כדי ערבוב.
    הערבוב הרציף הוא חשוב בכדי שתפוח האדמה המגורד לא ידבק לתחתית המחבת.
  3. מטגנים עד שתפוח האדמה מתרכך מעט ומעבירים לקערה.
    תמונה של עלי מנגולד
    תמונה של טיגון עלי המנגולד במחבת
  4. מסירים את החלק המרכזי והלבן של עלי המנגולד וחותכים אותם גס.
  5. מוסיפים מעט שמן נוסף למחבת ומטגנים את עלי המנגולד ממש שתי דקות עד שהם מתרככים לחלוטין. מעבירים אותם לקרש חיתוך, קוצצים דק ומוסיפים לקערה עם הבצל ותפוח האדמה המטוגנים.
  6. אל הקערה מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצות, השום הכתוש, הביצים, הקמח, ומתבלים במלח ופלפל.
    מערבבים היטב.
  7. מחממים שוב את המחבת, מוסיפים כפית שמן, ויוצקים בעזרת מצקת מעט מן התערובת לתוך המחבת. אם המחבת גדולה מספיק אז ניתן לעשות בכל פעם שתיים או שלוש חביתות יחד.
  8. בודקים שהחלק התחתון של החביתה הזהיב והופכים אותה לצד השני. מחכים שהצד התחתון יזהיב גם הוא ומסירים מהאש.
  9. מוסיפים שוב מעט שמן למחבת ויוצקים חביתות ירק נוספות, וכך הלאה עד לסיום התערובת.
    העיג'ות שלנו יעדיפו אש בינונית בשביל שכל הירק ייעשה היטב מבפנים, ולכן יש להתחיל עם אש גבוהה לחימום המחבת ולאחר מכן לעבור לאש בינונית עד לסיום המלאכה.


להגשה טעימה במיוחד:

חוצים מיני ג'בטות כשרות לפסח, מורחים מיונז או טחינה, מכניסים עיג'ה טעימה ושמנמנה, מוסיפים פרוסות עגבנייה ומלפפון חמוץ ומתענגים.

 

חג שמח!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס