מתכון לחמניות כוסמין רכות ובריאותיות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

הסנדוויץ' הכי שווה בכיתה – לחמניות כוסמין רכות ובריאותיות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחמניות מקמח כוסמין רכות ובריאותיות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד שעה
  • מספר מנות: 5+

אם כבר התחלתם לתכנן את הסנדוויץ' הראשון של שנת הלימודים החדשה אז אתם מוזמנים להפתיע את הילדים עם לחמניות נפלאות תוצרת בית, שכל מה שתבחרו לשים בתוכן יהיה בוודאות טעים יותר.

את הלחמניות נכין בשילוב עם קמח כוסמין שיהפוך אותן לגם הרבה יותר בריאותיות מאשר אלה הנעשות מקמח רגיל, תוך שהוא מקפיץ את הערך התזונתי שלהן, ומקנה להן טעם נפלא.

רק לידיעה, קמח כוסמין הוא קמח מלא העשוי מגרעיני הכוסמין שנטחנים בשלמותם, ומכיל כמות גדולה יותר של חלבונים מאשר בקמח הלבן הרגיל וכן כמות גדולה של סיבים תזונתיים.

ואם כל זה לא מספיק בשביל לשלוח אתכם למטבח אז אולי תשמחו גם לגלות שבסניפי שופרסל ניתן למצוא כעת מבחר ממרחים מעולים מבית המותג הפרטי שמתאימים לשדרוג כל כריך, שבהם ניתן למצוא ממרח פסטו, ממרח עגבניות מיובשות ושני סוגים של טפנד זיתים – ירוקים ושחורים.

תמונה של סנדוויצ'ים וסלסלת לחמניות כוסמין

לבצק, הכינו מראש: (עבור 12 לחמניות)

  • 700 גרם קמח כוסמין לבן (5 כוסות מדידה)
  • 300 גרם קמח לבן (2 כוסות מדידה)
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית סוכר
  • 2.5 כוסות מים חמימים
  • 1 כפית מלח


לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה למריחה


לזרייה מעל: (לבחירתכם)

  • שומשום, פתיתי קוואקר, גרעיני חמנייה קלופים

 

מפשילים שרוולים ומכינים:

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק, למעט המלח, לקערת המערבל.
  2. לשים עם וו לישה במשך 7 דקות, כשבסיומן מוסיפים את המלח ומערבלים עוד דקה.
  3. מכסים את הבצק במגבת עבה ומניחים לו לתפוח כשעה – שעה וחצי.
  4. כשהבצק תפח, לשים אותו שוב קצרות ומחלקים אותו ל-12 חתיכות שוות.
    תמונה של בזיקת שומשום, קוואקר וגרעינים מעל הלחמניות
    תמונה של הלחמניות במגש אפייה לאחר שיצאו מהתנור
  5. כל חתיכה מגלגלים על השיש לגליל ומניחים על 2 תבניות מרופדות בנייר אפיה. (ממש לא חובה להשתמש בתבנית ייעודית כמו בתמונה).
  6. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה.
  7. בוזקים מעל את השומשום או את הקוואקר והגרעינים.
  8. מכניסים לתנור, ואופים בחום של 170 מעלות כ-40 דקות עד אשר הלחמניות מזהיבות.

תמונה של סנדוויצ'ים לצד סלסילת לחמניות וממרח עגבניות מיובשות של שופרסל

 

את הלחמניות ניתן להקפיא ולהפשיר בעת הצורך במיקרוגל.

תמונה של סנדוויצ'ים, סלסלת לחמניות וממרחים שונים של מותג שופרסל

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס