מתכון לנתחי פרגיות עוף עם תפוחים וצימוקים ביין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המנה העיקרית המושלמת לחג: נתחי פרגיות עם תפוחים וצימוקים ביין

תמונה גרסת הדפסה

המנה העיקרית המושלמת לחג: נתחי פרגיות עם תפוחים וצימוקים ביין

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

הבחירה למנה העיקרית של ארוחת ראש השנה היא לא משימה של מה בכך. עליה להיות חגיגית ומהודרת, טעימה ברמות כאלה שיזכרו אותה לפחות עד סוכות הבא, ויחד עם זאת קלה ומהירה להכנה, שהרי בל נשכחה שמדובר פה בארוחה רחבת סועדים ומנות.

פרויקט החג שלנו ממשיך, ולאחר שהתענגנו על המנה הראשונה, אפשר להמשיך ולקבל בתשואות את המנה שעומדת בכל הקריטריונים שציינתי למעלה. נתחי פרגיות שהוקפצו והתבשלו להם מעדנות עם קוביות של תפוחים, צימוקים, ויין מתובל.

התוצאה היא מנה מטריפה בטעמה, בעלת ריח משכר, וצבע משגע.

החומרים הדרושים:

  • 2 קילו פרגיות חתוכות לקוביות
  • 1 בצל יבש קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 תפוחי עץ ירוקים חמוצים (סמית) חתוכים לקוביות
  • 100 גרם צימוקים
  • 1 כף דבש
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כפית שטוחה אבקת קארי
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון

תמונה של המצרכים להכנת המתכון

אופן ההכנה:

  1. במחבת עמוקה ורחבה מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה קלה, ומוסיפים את שיני השום הכתושות, את קוביות התפוחים ואת הצימוקים.
  2. מטגנים תוך כדי ערבוב עד לריכוך קל של התפוחים, ומוסיפים את הדבש. מערבבים.
  3. במקביל, ובמחבת נפרדת, מטגנים את הפרגיות עד שצבען מלבין. מסננים מהנוזלים ומעבירים למחבת התפוחים.
  4. מוסיפים את היין ואת התבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית/נמוכה, עם מכסה סגור, במשך 40 דקות.
  5. בזמן הזה מערבבים את התבשיל מפעם לפעם. צבעו הולך ומעמיק מרגע לרגע, הנוזלים מסמיכים, וכל כולו הולך ומקבל מעמד של צלי נפלא.

תמונה של נתחי הפרגיות בכלי הגשה

מומלץ להגיש עם אורז שסופג ומכיל את כל הרוטב הנהדר הזה, ולכן בשבוע הבא אתן מתכון לאורז מושלם עבור המנה הזו. יש למה לחכות!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס