מתכון לפשטידת פטריות טעימה במיוחד וקלה להכנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המושלמת לשבועות – פשטידת פטריות טעימה במיוחד, בעיטור שתי וערב

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפשטידת פטריות טעימה במיוחד וקלה להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אם יש פשטידה אחת שבלעדיה שולחן חג השבועות לא יהיה שלם אז כמובן שזו פשטידת הפטריות, אותה הכנו כבר על כל גיווניה וצורותיה, ותמיד נרצה להכין שוב בשל היותה אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד, קלה להכנה, ריחנית ומעוררת תאבון.

הפעם החלטתי להכין אותה על בסיס של בצק פריך, כשהמלית תהיה תערובת של פטריות טריות שעברו טיגון מהיר עם בצל, בתוספת גבינות וביצים, ולקשט אותה בשתי וערב של רצועות בצק פריך שמכינים בפטנט קל במיוחד.

התמזל מזלי, ומצאתי בבית קורצן בצורת פטריה, שאפשר לי לשלב בעיטור גם כמה פטריות בצק חמודות. אם תמצאו כזה אז יופי, אם לא, אז גם רצועות הבצק יהיו מספקות בהחלט. במידה ותרצו לוותר על הבצק, תוכלו להכין את הפשטידה הזו בלעדיו, ולהכין אך ורק את המלית כפשטידה בפני עצמה.

רצוי לאפות את המנה בתבנית הגשה המותאמת לתנור, ולהגיש לשולחן בכלי שבו היא נאפתה.

ניתן להכין מראש ולהקפיא, או לקצר הליכים ולהכין את הבצק הפריך ולהקפיא רק אותו, כשביום ההגשה מכינים רק את המלית ואופים.

תמונה של הפשטידה בתבנית ולידה צלוחיות ומפיות

החומרים לפשטידת פטריות בעיטור שתי וערב: ( תבנית בקוטר 26)

לתחתית הבצק ולפסי העיטור:

  • 2.5 כוסות קמח לבן
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 3 כפות חלב
  • 1/2 כפית מלח


למלית:

  • 1 בצל גדול
  • 250 גרם פטריות (מכל סוג)
  • 100 גרם גבינת קשקוול מגורדת
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 250 מ"ל שמנת לבישול
  • 4 ביצים
  • מלח לפי הטעם
  • מעט שמן לטיגון
  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד לח וגמיש.
  2. משמנים את התבנית ומרדדים לתוכה מחצית מכמות הבצק. הבצק הוא מאד רך ונוח לעבודה ופשוט ניתן להניח את הבצק בתוך התבנית ולשטח אותו בעזרת הידיים, עד שמכסה את כל התחתית.
  3. את המחצית השנייה של הבצק שומרים במקרר עד לשימוש.
  4. דוקרים את הבצק שבתבנית במספר מקומות במזלג, ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
  5. מוציאים מההקפאה ומכניסים מיד לתנור. אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה, עד שהבצק מזהיב מעט.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת הפשטידה

בזמן האפייה מכינים את המלית:

  1. שוטפים ומייבשים את הפטריות.
  2. מסירים את רגלי הפטריות, ופורסים אותן לפרוסות דקות.
  3. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן עד להזהבה.
  4. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומטגנים מספר דקות עד שהן מתרככות.
  5. מעבירים את הפטריות המטוגנות לקערה גדולה, מוסיפים את כל הגבינות ואת השמנת, ומערבבים.
  6. מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב. טועמים וממליחים מעט (זהירות – הקשקוול מלוח).
  7. יוצקים את המלית על הבצק האפוי.
  8. מרדדים את יתרת הבצק שבמקרר לעלה גדול ויוצרים פסים לעיטור המלית.
    תמונה של הפשטידה לפני האפייה בתנור
    ועכשיו בואו ואגלה לכם פטנט קל ומהיר ליצירת פסים שווים וחלקים: מניחים סרגל על הבצק, ופשוט חותכים אותו משני הצדדים בעזרת סכין או גלגלת משוננת. הבצק צריך להיות קר מאד, והחיתוך קל ומהיר. פשוט מרימים את פס הבצק, מניחים אותו על המלית וחותכים את השאריות.
  9. מורחים את פסי הבצק בביצה הטרופה.
  10. מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות, ואופים כ-45 דקות או קצת יותר, עד שהמאפה מתייצב ומזהיב יפה.
  11. מצננים כרבע שעה בטמפרטורת החדר, ומגישים.

תמונה של הפשטידה בתבנית ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס