דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המדריך השלם להכנת סושי ביתי

תמונה גרסת הדפסה

מדריך ומתכון להכנת סושי ביתי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 45 דקות
  • מספר מנות: 8 רולים

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

ארוחת סושי כבר מזמן הפסיקה להיות נחלתם של מתי מעט, והיום יותר ויותר אנשים ובכללם ילדים מוצאים את עצמם מכורים למנה המגולגלת והטעימה הזו, כשלרוב אנו נוהגים לאכול אותה במסעדות או להזמין כמשלוח הביתה.

אם אתם שייכים לז'אנר חובבי הסושי אך מעולם לא אתגרתם את עצמכם בהכנה של סושי בבית, הכתבה הזו היא בול בשבילכם, שכן היא תנפץ לחלוטין את המיתוס שסושי הוא מסובך להכנה, ולא רק שתגלו עד כמה פשוט להכין אותו במטבח הביתי שלכם, בטוחני שתיהנו מהיחס המדהים שבין הכמות למחיר ותקבלו כמות עצומה של רולים במחיר של בקושי רול אחד במסעדה.

בהכנת הסושי אין גבול ליצירתיות. המלית שתבחרו להשתמש בה פתוחה לכל רעיון קולינרי שיעלה בדעתכם, ולפיכך ההצעה שלי כאן היא רק אחת מאלפי וריאציות שתוכלו להכין אצלכם בבית, מיד לאחר שתבינו את העיקרון הפשוט שמאחורי ההכנה.

סושי

מוכנים? מתחילים!

עבור הכנת הסושי אנו נזדקק לכמה מרכיבים קבועים ולכמה מרכיבים משתנים.

מרכיבים קבועים:

אורז עגול לסושי, חומץ אורז, אצות נורי, מחצלת לגלגול סושי, ניילון נצמד, שומשום שחור קלוי.

ומרכיבים משתנים שהם בעצם המלית:

  • ירקות מסוגים שונים כשהפופולריים הם: מלפפונים, גזרים מבושלים, בטטה מבושלת, פטריות טריות או מוחמצות, אספרגוס, עירית ואבוקדו.
  • סוגים שונים של דגים כשלהכנה הביתית נהוג בעיקר להשתמש בטונה משומרת, טונה טרייה וסלמון כבוש או אפוי.

אתם יכולים להחליט מראש באיזה מלית אתם מעוניינים ולהשתמש בהם, אך רצוי שלא להשתמש ביותר משלושה עד ארבעה טעמים, כשרק אחד מהם הוא דג.

סוגי הסושי הבסיסיים שאותם אנו נלמד היום להכין:

מאקי – הסושי הרגיל עם האצה בחוץ והאורז והמלית בפנים.
אינסייד אאוט – האורז בחוץ והאצה והמלית בפנים.

וכמובן הרטבים שבלעדיהם אף ארוחת סושי לא שלמה ואשר האהובים ביותר הם הספייסי מיונז והטריאקי.

סושי

היום נכין סושי במלית של פטריות בטריאקי, מלפפון, גזר ואבוקדו, ואתם מוזמנים להפשיל שרוולים ולצאת לדרך.

מה צריך עבור הכנת האורז?

4 כוסות אורז עגול לסושי
1/2 כוס חומץ אורז
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
5 כוסות מים

מכינים את האורז:

  1. בכלי קטן מערבבים את החומץ עם הסוכר והמלח, ומניחים בצד עד להמסה מלאה של הסוכר והמלח. זה יקרה עד שהאורז יהיה מוכן לשימוש.
  2. משרים את האורז בכלי גדול עם מים ומסננים מספר פעמים עד שהמים יוצאים צלולים.
  3. מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים את המים ומכסים במכסה.
  4. מביאים לרתיחה.
  5. לאחר הרתיחה מעבירים את הסיר לאש נמוכה מאד וממשיכים לבשל 15 דקות.
  6. מכבים את האש ולא פותחים את המכסה במשך 15 דקות נוספות.
  7. מעבירים את האורז לקערה גדולה, ומוסיפים את תערובת החומץ שהנחנו בצד.
  8. מערבבים בתנועות קיפול עדינות, ומחכים שהאורז יגיע לטמפרטורת החדר כשהוא דביק למהדרין ומוכן למילוי הסושי.

מרכיבים לסושי

בזמן הכנת וקירור האורז מכינים את הירקות, כשעבור המלית אנו נזדקק ל:

8 אצות נורי
5 פטריות שיטאקי טריות
3 כפות רוטב טריאקי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ אורז
2 מלפפונים
2 גזרים
1 אבוקדו בשל

בנוסף נזדקק ל:

מחצלת לסושי
ניילון נצמד
שומשום שחור קלוי
ג'ינג'ר משומר להגשה

  1. פורסים את פטריות השיטאקי לפרוסות דקיקות, מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר רוטב הטריאקי, הסויה, והחומץ. משרים יחד כחצי שעה עד לשימוש.
  2. קולפים את המלפפון, ופורסים את החלקים החיצוניים שלו (בלי הליבה) לרצועות בעובי עיפרון.
  3. קולפים את הגזרים, פורסים אותם לרצועות בעובי עיפרון, ומבשלים מספר דקות עד לריכוך קל.
  4. קולפים את האבוקדו ופורסים לפרוסות דקות.

מרכיבים סושי

מרכיבים סושי

מרכיבים סושי

מרכיבים את הסושי:

  1. עוטפים את מחצלת הסושי היטב בניילון הנצמד.
  2. מניחים אצה על המחצלת.
  3. מניחים שכבה דקה של אורז על האצה, אך משאירים כמה ס"מ של אצה שאינה מכוסה באורז.
  4. מניחים בחלק של האצה שקרוב אלינו את הירקות, בשורה לרוחב.
  5. מתחילים לגלגל בעזרת המחצלת, תוך שמהדקים היטב את המחצלת לסושי בכל גלגול.
  6. מגלגלים עד שמגיעים לחלק של האצה שאין עליו אורז.
  7. מורחים מעט מים על האצה וממשיכים בגלגול כך שהאצה הריקה נדבקת בדרך הזו לכל הרול.
  8. חותכים את הרול ל-8 חלקים שווים, והנה יש לנו סושי!
  9. ממשיכים באותה הדרך עם 3 אצות נוספות, כך שיתקבלו 4 רולים של מאקי, ועוברים להכנת 4 רולים של אינסייד אאוט.
  10. הכנת אינסייד אאוט היא מאד דומה, רק שיש להניח על המחצלת את האורז, ועליו להניח את האצה. על האצה מניחים את הירקות ומגלגלים. מסיימים בבזיקת שומשום שחור קלוי על הרול, וחותכים ל-8 חלקים שווים.

מורחים מים על קצה האצה

החומרים לרטבים:

עבור רוטב ספייסי מיונז צריך:

1/2 כוס מיונז (אפשר קל)
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שמן שומשום

עבור רוטב טריאקי:

1/2 כוס רוטב טריאקי
2 כפות סילאן
1 כף רוטב סויה

מכינים:

  1. מערבבים את כל חומרי רוטב הטריאקי יחד.
  2. מערבבים את כל חומרי רוטב הספייסי מיונז יחד.
  3. מגישים את הסושי לצד הרטבים ובתוספת ג'ינג'ר משומר.

סושי

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס