הכל עם קולורבי | מתכונים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

הכל עם קולורבי

תמונה גרסת הדפסה

מתכונים עם קולורבי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 1-2

הוא מזין ומכיל ויטמינים רבים, דל בקלוריות, נמצא בשפע על מדפי הירקות במרכולים אבל סביר להניח שהוא הירק שאתם הכי פחות רגילים לקנות.

הקולרבי ניתן למאכל כשהוא טרי או מבושל, והגיע הזמן להביא אותו לקדמת הבמה, לתת לו את הכבוד הראוי ולנצל אותו להכנת שלל מאכלים בריאים, דיאטטיים ונפלאים בטעמם. אז קבלו אותו בתשואות וכמה מתכונים שממש יהיה לכם קל להכין וטעים להגיש.

תמונה של קולורבי

סלט שורשים חף מקלוריות (כמעט)

החומרים:

  • 2 קולורבי
  • 2 גזרים
  • 1 סלק
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית שמן זית
  • 2 כפות שומשום

תמונה של מרכיבי סלט השורשים

מכינים בקלות כך:

  1. מגרדים בפומפיה (או במעבד מזון, שם זה ייקח בדיוק חצי דקה ובלי מאמץ לידיים) את הירקות.
    תמונה של גזר, קולורבי וסלק מגורדים לרצועות בפומפייה
  2. מערבבים את הירקות המגורדים בקערה ומוסיפים את מיץ הלימון והסוכר.
  3. מטגנים קלות את השומשום בשמן הזית ומוסיפים לקערה.
  4. מערבבים ומגישים!

תמונה של סלט השורשים

 

מגדל קולורבי ודלעת צלויים

לא תאמינו איך מנה כה פשוטה וקלה להכנה תרגיש לכם כמו במסעדת גורמה

מה צריך עבור זה?

  • 1 קולורבי
  • נתח קטן של דלעת נקיה
  • שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • מלח גס
  • עלה טימין


ואיך מכינים?

  1. מחממים מעט שמן זית במחבת פסים או מחבת רגילה, קולפים את הדלעת ואת הקולורבי ופורסים לפרוסות.
  2. מניחים על המחבת וצורבים עד להשחמה קלה מצד אחד, והופכים לצד השני. צולים עוד מספר דקות עד שהירקות מתרככים ומניחים על צלחת.
  3. יוצקים כמה טיפות של שמן זית, מזליפים את הסילאן ובוזקים מלח גס. מעטרים בעלה טימין ומגישים.

תמונה של מגדל קולורבי ודלעת צלויים

דברים נוספים שאפשר לעשות עם קולורבי:

  • למלא אותו: מרוקנים את המלית וממלאים בתערובת שאתם אוהבים, ממש כמו פלפלים ממולאים. יוצקים רוטב ואופים בתנור.

  • התוספת שתופסת: מכינים עוף ותפוחי אדמה בתנור? שלבו גם פרוסות קולרבי. סביר להניח שלא תצליחו לנחש מהר מדי, מי הוא מה.

  • באותה הדרך הכינו אנטיפסטי והוסיפו קולורבי. הוא משתלב בצורה נפלאה.

  • חיתכו לקוביות ובשלו בתוך הרוטב של קציצות. הילדים לא יאמינו שלא מדובר בתפוחי אדמה.

אתם עוד פה? רוצו לקנות קולורבי!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס