מתכון לסטיקי באנס: עוגת שושני שמרים עם קינמון וסירופ טופי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

הכירו את הסטיקי באנס – עוגת שושני שמרים במלית קינמון וסירופ טופי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת שמרים שושנים עם קינמון וסירופ טופי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

כשקר ואפור בחוץ, אין כמו עוגת שמרים טובה לצד כוס משקה חם, לכמה רגעים של פינוק מושחת. ואם כבר עוגת שמרים, אז בואו לעשות היכרות עם הלהיט החדש של החורף שכבר הספיק לכבוש את אמריקה, ולהגיע אלינו בסערה – סטיקי באנס!

שבלולי שמרים ממולאים בקינמון ושוקולד צ'יפס, שהמיוחד בהם הוא שהם נאפים על תחתית נהדרת של סירופ טופי, ובגמר האפייה פשוט הופכים את העוגה, וכל הטופי נוזל אל תוכה ומעניק לה ציפוי מתוק ודביק, שמקנה לה מראה מפתה במיוחד וטעם שאין כמותו.

תמונה של העוגה בכלי הגשה לצד כוס נס קפה

פשוט וקל להכין, מה צריך שיהיה בבית?

לבצק: 

(עבור 2 תבניות עגולות בקוטר 24, או תבנית אחת בגודל 28 + 1 אינגליש קייק)

  • 1 קילו קמח
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס חלב חמים
  • 1 כוס + כף מים חמימים
  • קורט מלח

תמונה של המצרכים להכנת הבצק

למלית קינמון ושוקולד צ'יפס:

  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 כפות קינמון
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס

תמונה של המצרכים להכנת המלית והסירופ

לסירופ טופי:

  • 100 גרם חמאה
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה
  • 50 גרם אגוזים קצוצים גס

 

מכינים את הבצק:

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק, למעט המלח, לקערת המערבל, ומתחילים לערבל עם וו לישה, תחילה באיטיות ולאחר מכן מהר יותר.
  2. מערבלים במשך 7 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה.
  3. מתקבל בצק רך ונעים מאד למגע.
  4. מכסים במגבת עבה ומניחים במקום חמים להתפחה עד שהבצק מכפיל ואפילו משלש את נפחו.
  5. נותנים טפיחה קטנה לבצק בכדי להוציא את האוויר הכלוא בתוכו, ומחלקים אותו לשניים.
  6. מרדדים כל חלק לעלה גדול ודק.

תמונה של רידוד הבצק

ניגשים למלאכת המילוי:

  1. מערבבים את הסוכר החום עם הקינמון.
  2. מורחים את עלי הבצק בחמאה מומסת, מפזרים עליהם את הסוכר והקינמון, ומפזרים את השוקולד צ'יפס.
  3. מגלגלים לגליל ארוך.
  4. חותכים את גלילי הבצק לחלקים במרווחים של כשלושה ס"מ זה מזה.

תמונה של גלגול הבצק עם המילוי לגליל ארוך

מכינים את סירופ הטופי:

  1. ממיסים את החמאה בסיר קטן, ומוסיפים את הסוכר החום. מערבבים עד שהסוכר נמס ומוסיפים בזרם דק את השמנת המתוקה.
  2. ממשיכים לערבב עד שהתערובת הופכת לרוטב אחיד וחלק.
  3. יוצקים את הסירופ לתבניות, ומנדנדים אותן מעט על מנת שהוא יכסה את כל התחתית.
  4. מפזרים מעל הסירופ את האגוזים הקצוצים.
  5. מסדרים את שושני הבצק שחתכנו בתוך התבניות, כשהצד הספירלי שלהן כלפי מעלה.
  6. מניחים מעל התבניות מגבת ומתפיחים שוב עוד חצי שעה.
    תמונה של סידור שושני השמרים בתבנית
  7. מכניסים לתנור מחומם לחום של 150 מעלות, ואופים כ-45 דקות עד שהעוגה מזהיבה. (אני ממליצה לא לעבוד בטורבו, ולאפות את העוגות בזו אחר זו)
    תמונה של עוגת שושני השמרים לפני האפייה בתנור
  8. מצננים מספר דקות על השיש ואז הופכים את העוגה על צלחת הגשה.
  9. מסירים בזהירות את שולי התבנית, ולאחר מכן את התחתית לאט ובזהירות כדי שהיא לא תתלוש חלקים מהעוגה.

וזהו, הקסם מוכן! העוגה קיבלה ציפוי דביק ומבריק, שאין כבר סבלנות לחכות בשביל לתלוש שושנת שמרים כזו ולאכול.

תמונה של העוגה בצלחת הגשה ולצד כוס נס קפה

מכיוון שקיבלנו שתי עוגות, ניתן להקפיא אחת מהן לשבוע הבא. העוגה מפשירה מצוין ונשארת טרייה כאילו הכנו אותה עכשיו.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס