הכינו את הקערות! הסודות לעוגה בחושה מעולה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

הכינו את הקערות! הסודות לעוגה הבחושה המושלמת נחשפים

תמונה גרסת הדפסה

טיפים: איך מכינים עוגה בחושה מושלמת

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

בין המתכונים לעוגות הקרם המפונפנות ולעוגות הרושם המעוצבות, בולטת במיוחד בפופולריות שלה העוגה הבחושה הפשוטה. כן, זו שפרוסה אחת נימוחה ממנה תמלא אותנו בעונג צרוף, והאצבע לא תהסס ללקט מהצלחת את אחרוני הפירורים בכדי להאריך עוד קצת את הרגע המתוק.

הקסם שבה מתחיל מקלות ההכנה, שהרי אין כיף גדול מחומרים המתערבבים יחדיו בקערה אחת, נמזגים אל תוך התבנית ומשם אל התנור, וממשיך בעוגה עסיסית שניתן לאכול תוך זמן קצר במיוחד מסיום האפייה.

רבים שואלים אותי מה הסוד לעוגה הבחושה המושלמת, והחלטתי שהגיע הזמן לשתף גם אתכם בתובנות שרכשתי עם השנים, בהם תבינו עד כמה פשוט העניין, ואיך כל אחד יכול להכין בבית ממתכון אחד בסיסי אין סוף של עוגות שונות.

תמונה של עוגה בחושה בצלחת הגשה ועם אבקת סוכר מעל

את המתכון הבסיסי ניתן להכין, כמובן, גם כמו שהוא, והוא ייצר בסופו עוגה נהדרת וטעימה, והשוס -מבחר רעיונות לשדרוגים מפנקים במיוחד.

עוגה בחושה בסיסית

החומרים:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1.5 כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • 2.5 כוסות קמח
  • 1 שקיק אבקת אפיה
  • 1 כוס חלב

תמונה של המצרכים להכנת עוגה בחושה בסיסית

מכינים בקערה אחת של המיקסר:

אם אין מיקסר אז פשוט מערבבים בקערה גדולה בעזרת מטרפת

  1. מקציפים יחד את החמאה עם הסוכר ותמצית הווניל לתערובת תפוחה ובהירה.
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה. כל ביצה נוספת נכנסת לתערובת לאחר שקודמתה נטמעה בו.
  3. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לסירוגין את הקמח ואבקת האפייה עם החלב.
  4. ממשיכים לערבל רק עד שהתערובת הופכת אחידה ומכבים את המיקסר.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית בגודל 24 ואופים בתנור בחום של 150 מעלות במשך כ-45 דקות עד שהעוגה מזהיבה, הופכת יציבה וקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש.

תמונה של פרוסת עוגה בחושה

רעיונות לשדרוג התערובת:

לתערובת המוכנה מוסיפים בערבוב ידני את אחד או שניים מהתוספות הרשומות מטה, כשאם רוצים לשלב שניים מהרשימה אז מוסיפים חצי מכל כמות.

  • כוס שוקולד צ'יפס בטעם שוקולד
  • כוס אגוזים או פקאנים קצוצים
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ בסכין
  • 100 גרם חלבה מפוררת
  • חצי כוס קוקוס (יש להוריד רבע כוס מכמות הקמח)
  • כפית קינמון
  • כוס פירות יער קפואים
  • 2 כוסות קוביות של פירות טריים רכים כגון בננה, אגס או אפרסק

תמונה של עוגה בחושה עם שכבות של קצפת ומנגו ופירות יער מעל

אפשר להחליט מראש שרוצים את העוגה עצמה בטעם אחר, ובמקרה הזה מורידים מהסוכר שבחומרים חצי כוס, ומוסיפים לתערובת המוכנה את אחד מאלה:

  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 1/2 כוס ריבת חלב
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים

לשדרוג נוסף של העוגה הבחושה ניתן גם לצפות אותה בקרם שוקולד. קרם שוקולד הכי פשוט ומהיר מכינים במיקרו בהמסה של 100 גרם שוקולד מריר, 100 מ"ל שמנת מתוקה ו-25 גרם חמאה.

באם רוצים להפוך עוגה בחושה לעוגה חגיגית פשוט חוצים אותה לשניים או שלושה חלקים, ממלאים ומצפים בקצפת או בממרח טעים שאוהבים, ומקשטים. אבל אל תגלו לאף אחד כמה פשוט וקל זה היה, כן?

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס