דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ד"ש מתאילנד – תבשיל דג בורי אקזוטי בקארי אדום וחלב קוקוס

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לתבשיל דג בורי בקארי בנוסח תאילנדי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 1-2

מפנטזים על חופשה בתאילנד? עד שזה יקרה, אתם מוזמנים להכניס את הניחוחות האקזוטיים אליכם הביתה, ולהכין תבשיל דגים פיקנטי ברוטב אקזוטי, סמיך ומלטף של קארי אדום וחלב קוקוס.

תמונה של התבשיל בתבנית מוגש לצד קערת אורז

בשופרסל ניתן למצוא היום מבחר דגים טריים, מסדרת "FISH", שמגיעים ארוזים, נקיים וחתוכים, כך שלהכין מנת דגים לארוחה, הופכת להיות משימה פשוטה ביותר, שכן כל שצריך הוא רק להכין את הרוטב המושלם שלפניכם, ולהכניס לתוכו את הדגים להמשך בישול קצר.

התוצאה המתקבלת כל כך יפה, ריחנית וטעימה שאני מבטיחה לכם, שלאחר שתכינו את המנה הזו פעם אחת, אתם תכניסו אותה מיד למחברת המתכונים שלכם, ואפילו אגדיל ואומר, שהם יחליפו בכבוד את הדגים שאתם רגילים להכין לארוחת השבת.

אז מה צריך? לא תאמינו, אבל רק את זה:

  • 2 דגי בורי טריים פרוסים שופרסל
  • 200 גרם פטריות פורטבלו
  • 200 גרם פטריות יער
  • 5 גבעולי בצל ירוק
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות ממרח קארי אדום
  • 2 כפיות שמן צ'ילי (או כפית פפריקה חריפה)
  • 1 פחית קרם קוקוס
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 2 כפות שמן קנולה לטיגון
  • מלח לפי הטעם

תמונה של מצרכים להכנת התבשיל

אופן ההכנה:

  1. שוטפים ומייבשים את הפטריות, חותכים את רגלי הפטרייה ופורסים לפרוסות גדולות ורחבות.
  2. שוטפים את גבעולי הבצל, מנקים וחותכים לרצועות די גדולות.
  3. מחממים במחבת רחבה ועמוקה את השמן ומכניסים לתוכו את הפטריות. מטגנים מספר שניות תוך ערבוב.
  4. מוסיפים את הבצל הירוק ואת השום הכתוש ומערבבים קצרות.
  5. מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב.תמונה של דגי בורי מסדרת FISH של שופרסל

  6. מוסיפים את הקארי ואת שמן הצ'ילי ומערבבים עד שממרח הקארי נמס אל תוך התערובת.
  7. מוסיפים את חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה ומתבלים במעט מלח.
  8. זה הזמן להניח את הדגים בתוך הרוטב.
  9. מביאים שוב לרתיחה, יוצקים מעט מהרוטב על הדגים, מכסים את המחבת ומנמיכים את האש.
  10. מבשלים 15 דקות, שלאחריהן מוסיפים את הכוסברה הקצוצה בעדינות אל תוך הרוטב, מבשלים עוד דקה נוספת ומכבים את האש.

תמונה של התבשיל

מגישים חם או בטמפרטורת החדר. תאמינו לי, אין דברים כאלה. רוצו להכין!

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.