דלעת ערמונים אפויה במילוי גבינות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

דלעת ערמונים אפויה במילוי גבינות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון דלעת ערמונים בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 4 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

מזג האוויר הקריר של חודש נובמבר מרמז לנו כי החורף כבר מתחיל להידפק על הדלתות, ובערבים הצוננים, לי באופן אישי, כבר מתחשק להתכרבל מתחת לשמיכה עם מאכל מפנק וחמים, ובעל טעמים אגוזיים ונימוחים.

עונת הדלועים כעת בעיצומה, ודלעת ערמונים אפשר למצוא בשפע ולהכין ממנה מעדן מחמם ומהיר הצופן בתוכו תערובת של גבינות נמסות ומותכות, הנאכלות היישר מן הדלעת המשמשת למנה כמעין קערה אכילה.

אם תרצו לחסוך בזמן, תוכלו לאפות מספר לא מבוטל של דלעת ערמונים (שלב 1-3 בדרכי ההכנה) ולשמור במקרר, וברגע האמת רק למלא בגבינות ולאפות חיש בתנור. זה יבטיח לכם קיצור זמן משמעותי ויתר ספונטניות בכל רגע שמתחשק.

אז מה צריך שיהיה בבית?

4 יח' דלעת ערמונים
150 גרם גבינת פטה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
1 ביצה
מעט מלח לפי הטעם
2 כפות צנוברים
מספר עלי בזיליקום טריים קצוצים

מכינים:

  1. שוטפים את הדלועים.
  2. חותכים את החלק העליון של כל דלעת, ועוטפים בנייר כסף.
  3. אופים בתנור בחום של 200 מעלות במשך 30 דקות.
  4. מסירים את נייר הכסף, ומרוקנים את הדלועים מהגרעינים.
  5. מערבבים את כל הגבינות ביחד עם הביצה, וממליחים מעט.
  6. ממלאים כל דלעת בתערובת.
  7. מפזרים מעל כל מלית מעט צנוברים.
  8. מחזירים לתנור ואופים בחום של 200 מעלות במשך כ-20 דקות עד להזהבת הגבינות.
  9. בוזקים מעט עלי בזיליקום קצוצים על כל דלעת, ומגישים.

 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס