מתכון לדונאטס אפוי בציפוי סוכר וקינמון - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

דונאטס סיידר אפויים, בציפוי סוכר וקינמון

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לדונאטס אפוי בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 12 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

באמת, אבל באמת שכבר מזמן לא נתקלתי בדבר כל כך טעים כמו הדונאטס האלה, והם בדיוק כפי שהם נראים: רכים, עסיסיים, נמסים בפה ומפיצים לכל עבר ניחוחות מטריפים של תפוחים וקינמון.

והשוס הגדול? תארו לעצמכם שהם אפילו לא מטוגנים! כן, כן, את הדונאטס הללו אופים בתנור, טובלים בחמאה מומסת ומצפים בתערובת קראנצ'ית של סוכר חום וקינמון, שאמנם זה לא בדיוק דיאטה, אבל כן חסכנו על הדרך תועפות של טיגון בשמן עמוק.

מה שדי כדאי שיהיה בבית עבור ההכנה שלהם, היא תבנית עם שקעים בצורת דונאטס, אבל בל יופל לבבכם אם לא מצאתם אחת כזו כי תמיד תוכלו להכין אותם בתוך שקעים קטנים של תבנית מאפינס והם יצאו בצורה של סופגניות קטנות ויהיו טעימים בדיוק באותה המידה.

אז בקיצור, מהרו והכינו את הקערות, כי כל מה שצריך עבורם זו רק קערה ומטרפה, ומעבר לזה שמדובר בלהיט היסטרי, באמת שמדובר בדונאטס הטעימים ביותר שיצא לי לטעום.

אז מה צריך שיהיה בבית?

לדונאטס: 

2 כוסות סיידר תפוחים לא מוגז
2 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
3/4 כוס סוכר חום דמררה
50 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס ריוויון
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ציפורן טחון
1 כף תמצית וניל
קורט מלח

לציפוי:

100 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר חום דמררה
1 כף קינמון טחון

מכינים את הדונאטס:

  1. מבשלים את הסיידר בסיר קטן במשך 10 דקות עד שמחצית מהנוזלים מצטמצמים ואנו נשארים עם כוס אחת של סיידר צלול ומרוכז. מצננים בטמפרטורת החדר.
  2. בקערה מערבבים יחד את הקמח עם אבקת האפייה והתבלינים היבשים.
  3. מכניסים לתוך קערה גדולה אחרת את הביצים, הסוכר החום, החמאה המומסת, הריוויון ותמצית הווניל, וטורפים יחד.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח ואת הסיידר, וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מרססים בתרסיס שמן את תבניות הדונאטס וממלאים אותן בתערובת.
  6. אופים בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות עד להזהבה.
  7. מצננים ומוציאים את המאפים מהשקעים.
  8. במידה והתבנית מכילה רק 6 שקעים אז מנקים את התבנית וחוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת.

מכינים את הציפוי:

  1. את החמאה המומסת שמים בקערית עמוקה.
  2. את הסוכר החום מערבבים עם הקינמון.
  3. טובלים כל דונאט בחמאה המומסת מכל הצדדים, ולאחר מכן בתערובת הסוכר והקינמון.
  4. שומרים במקרר בכלי סגור, ומגישים בטמפרטורת החדר או מחומם מעט במיקרוגל.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס