דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

דובשניות שוקולד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיות לדובשניות שוקולד קלות להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: מעל שעה
  • מספר מנות: 5+

גרסה שוקולדית לדובשניות הקלאסיות –כהות רכות, מנוקדות בשוקולד מריר, פשוטות להכנה.

מצרכים:

  • 1/3 כוס (120 גר') דבש
  • 1/2 כוס פחות 2 כפות ( 100 גר')  סוכר חום כהה
  • 1/3כוס  (80 מ"ל ) שמן
  • קורט מלח
  • קורט קינמון
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 4 כפות (40 גרם) קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ


לציפוי:

  • 100-150 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה טורפים דבש, סוכר, שמן, מלח, קינמון וביצה עד לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ושוקולד קצוץ ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
  3. מצננים את הבצק כ-1/2 שעה במקרר.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  5. יוצרים עיגולים בגודל אגוז מהבצק וטובלים באבקת סוכר לציפוי מוחלט. מניחים במרווחים על גבי התבניות.
  6. אופים את העוגיות במשך 10-15 דקות או עד שהן "מתפוצצות", מתייצבות בצדדים אך עדיין מעט רכות במרכז.
  7. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.


טיפים ושדרוגים:

  • שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע.
  • במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או במייפל לגיוון הטעמים.
  • אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן במקום השוקולד המריר באותה כמות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס