מתכון לדג נסיכה ברוטב פיקנטי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

דג נסיכה ברוטב פיקנטי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לדג נסיכה ברוטב פיקנטי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

החומרים לכמות של כ: 15-18 סועדים

אפשר כמובן להקטין את הכמויות באם רוצים מנה קטנה יותר

  • 2 אריזות פילה הנסיכה קפוא בוואקום
  • 1 לימון סחוט
  • קמח תפוחי אדמה
  • 4 ביצים
  • 2 קופסאות גדולות של עגבניות מרוסקות
  • 4 שיני שום כתוש
  • 2 כוסות כוסברה קצוצה(ניתן להמיר בפטרוזיליה למי שממש לא אוהב אבל לדעתי חבל לוותר)
  • מלח, פלפל
  • כפית כורכום
  • כפית אבקת שום
  • פפריקה אדומה מתוקה
  • שמן

אופן ההכנה:

  1. מפשירים את הדגים לילה במקרר. מחלצים מהווקום וחותכים לחתיכות בינוניות. (מכל פס פילה בערך 2-3 חתיכות.)
  2. סוחטים לימון מעל הדגים ומשרים לשעה במקרר.
  3. שוטפים היטב את הדגים ומייבשים במגבת.
  4. מחממים שמן בגובה 1.5 ס"מ במחבת גדולה ומכינים צלחת שטוחה וצלחת קעורה.
  5. לצלחת השטוחה שופכים קמח תפוחי אדמה ובצלחת הקעורה טורפים את הביצים עם המלח, פלפל, אבקת שום וכורכום.
  6. טובלים כל חתיכה של דג: בקמח, מנערים עודפים ולאחר מכן בביצה.
  7. מטגנים את הדגים בחום בינוני משני הצדדים עד להזהבה ומעבירים למסננת לסינון עודפי השמן.
    אם רוצים לחלק את העבודה – את השלב הזה ניתן להכין יום קודם ולשמור את הדגים
    המטוגנים במקרר עד להכנת הרוטב ביום הארוחה.

הכנת הרוטב:

  1. לאותה המחבת שבה טיגנו את הדגים מוסיפים שום כתוש ומערבבים כדקה.
    (אם עושים למחרת אז כמובן שמשתמשים בשמן חדש)
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הכוסברה, מלח, פלפל ופפריקה אדומה ומביאים לרתיחה.
  3. מניחים את הדגים בתוך הרוטב ומביאים שוב לרתיחה.
  4. סוגרים מכסה ומבשלים יחד על אש קטנה כ-40 דקות.

הריח כבר יגיד לכם מתי מוכן.

תמונה של הדג מוגש בצלחת

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס