מתכון דיאטטי: דג וירקות ברוטב טריאקי צלויים בשקית קוקי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

דג וירקות ברוטב טריאקי צלויים בשקית קוקי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון דיאטטי: דג וירקות ברוטב טריאקי צלויים בשקית קוקי

אחרי החגים כבר כאן באופן רשמי ובסופו של חודש שהיה כל כך עמוס קולינרית, מתבקש באופן טבעי מתכון קל הן מבחינה קלורית והן מבחינת אופן ההכנה שלו. שהרי יודו גם הזללנים הגדולים ביותר, שהשנה, באופן מוגזם לחלוטין התחברו להם החגים עם השבתות מה שבאופן כללי יצר תחושה של ארוחה אחת גדולה ובלתי נגמרת.

גם במחוזותנו החלו להשמע קריאות "גוולעד" ו- “מי יצילנו מהתקפת הקלוריות הבלתי נגמרת הזו”, ובהתאם לכך ולכפתור שכבר מאיים להתפקע במכנסיים, הוחלט שהבית נכנס למשטר דיאטה החל מיום ראשון של אחרי החגים.

אחד הדברים שמאיימים לשבור כל דיאטה הוא השגרה של האוכל ולכן אני תמיד מנסה למצוא רעיונות חדשים למנות שגם יהיו קלות להכנה, שהרי כשרעבים מחפשים משהו מהיר ולא מסובך מדי, ומצד שני גם שייראו וייטעמו כאילו קשר בינן לבין דיאטה מקרי בהחלט.

תמונה של דג וירקות ברוטב טריאקי צלויים מוגשים בקערה

ימים רבים עברו מאז דיאטה התקשרה אצלי עם דג פילה חיוור וירקות מאודים, והיום עם שפע התבלינים והרטבים המצוינים אפשר לשחק עד בלי סוף עם אותם חומרי הגלם ובכל פעם להגיע לתוצאה שונה. הפעם החלטתי ללכת על דג וירקות בשקית קוקי. בחרתי בירקות מעניינים כקישואים עגולים, חצילונים וקולורבי שמפתיע בגדול ומזכיר מאד בטעמו תפוח אדמה לאחר הצלייה.

מומלץ לבחור בפילה דג ללא עצמות או בנתחים בעלי עצם אחת מרכזית, מכיוון שבמהלך הצלייה הדג מתפרק מרוב רכות וממש לא כדאי שהעצמות יתחילו להתפזר בתבשיל. הכמות שיוצאת היא גדולה וכדאי לחלקת את החומרים שווה בשווה לשתי שקיות של קוקי שמניחים יחד על תבנית ומכניסים לתנור.

באופן כללי מדובר במעדן ולא רק למי שרוצה דיאטה. פשוט מנה נהדרת.

החומרים:

  • 1 שקית פילה דג קפוא (בקלה, נסיכה, הליבוט)
  • 2 קישואים עגולים
  • 3 חצילונים קטנים
  • נתח דלעת ארוזה (בערך חצי קילו)
  • 1 קולורבי
  • 1 כרובית קטנה
  • 2 שקיות קוקי


החומרים לרוטב טריאקי:

  • 2/3 כוס רוטב טריאקי
  • 2/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת זנגביל

 

אופן ההכנה:

  1. מפשירים את הדגים לילה במקרר ושוטפים אותם מעודפי הקרח. מכניסים לשקיות הקוקי במידה שווה.
  2. שוטפים היטב את הקישואים והחצילים, מסירים את הראשים וחותכים לאורך לחצי וכל חצי שוב לאורך.
  3. קולפים את הדלעת וחותכים אותה לקוביות גדולות.
  4. קולפים את הקולורבי וחותכים אותו לרצועות (כמו צ'יפס).
  5. שוטפים ומפרקים את הכרובית לראשים.
    תמונה של מצרכים להכנת המתכון
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת המתכון
  6. מכניסים את הירקות במידה שווה לשקיות הקוקי.
  7. מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ושופכים מחצית ממנו לכל שקית.
  8. סוגרים את השקית בעזרת הסוגר שלה, מנערים מעט את השקית בכדי שהרוטב יתפזר בתוכה ומניחים בתבנית התנור את שתי השקיות, זו לצד זו.
  9. בעזרת מזלג יוצרים מעט חורים קטנים בשקית בשלושה מקומות שונים ומכניסים לתנור לחום של 200 מעלות.
  10. לאחר כחצי שעה עד ארבעים דקות, כשהתבשיל משחים והירקות רכים בנעיצה של סכין, מכבים את התנור.

 בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס