מתכון לגרנולה ביתית בריאה וקלה להכנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

גרנולה ביתית

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לגרנולה ביתית בריאה וקלה להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 5+

מאת: ענבל לביא, בלוג "פיית העוגיות"

חוזרים לשגרה של אחרי החגים עם חודש של שלל מתכונים בריאים יותר,

שאפשר ליהנות מהם גם בלי נקיפות מצפון.

הפעם פותחים דף חדש לאחר החגים ומכינים לבד בבית גרנולה ביתית בריאה יותר לארוחת הבוקר בחמש דקות של עבודה- ללא כמויות עצומות של סוכר ושומנים, ועם שלל זרעים וגרעינים טובים שיעזרו לכם לפתוח את הבוקר באנרגיות טובות.

הגישו אותה עם יוגורט לבן בצד ופירות טריים וחתוכים, ותיהנו מארוחת בוקר נהדרת שכל אחד ישמח לזלול.

גרנולה בקערות עם יוגורט ותפוח ליד

החומרים:

250 גרם (2 כוסות וחצי) שיבולת שועל שלמה

50 גרם (שליש כוס) גרעיני חמניה

50 גרם (שליש כוס) גרעיני דלעת 

50 גרם (שליש כוס) שקדים פרוסים

30 מ"ל (2 כפות) שמן קוקוס

60 מ"ל (רבע כוס) סירופ מייפל אמיתי אורגני

1 כפית קינמון

35 גרם (3 כפות) זרעי צ'יה

35 גרם (3 כפות) שומשום מלא

90 גרם (חצי כוס) חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות במצב טורבו. מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הגרנולה פרט לחמוציות.

 

  1. מפזרים את התערובת בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 45 דקות תוך ערבוב כל רבע שעה עד להשחמה.

 

  1. מערבבים פנימה את החמוציות ומצננים היטב. מגישים עם יוגורט לבן ופירות העונה.

גרנולה ביתית עם סירופ מייפל אורגני של שופרסל ליד ותפוח

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס